• Walk-in diner in de wijk Engboogerd.

    Lia van der Heijden

Walk-in diner wijk Engboogerd

BUNNIK Het jaarlijkse Engboogerd walk-in diner vond zaterdag 17 februari voor de derde keer plaats. Een gezellige groep mensen nam deel en genoot van elkaars gezelschap en lekkere gerechten.

De wijk Engboogerd in Bunnik bestaat ruim 50 jaar. De wijkvereniging volgt de ontwikkelingen in de gemeente Bunnik op de voet, maar zorgt daarnaast voor samenhang in de wijk door het organiseren van allerlei activiteiten: het jaarlijkse wijkfeest, een nieuwjaarsborrel en natuurlijk het walk-in diner.

CONTACTEN BEWONERS Het walk-in diner zorgt ervoor dat buren die vaak vlakbij elkaar in de straat wonen, maar elkaar niet kennen, in contact komen met elkaar. Ook ontstaan allerlei nieuwe initiatieven omdat bewoners gegevens uitwisselen. Zo gaat een bewoner nu Spaanse les geven aan de overburen en worden tips omtrent isolatie en duurzaamheid uitgewisseld. Alle wijkbewoners wonen immers in hetzelfde type huis en lopen tegen dezelfde problemen aan.

HOE WERKT HET WALK-IN DINER? Je schrijft je in met 2 personen: dit kunnen partners zijn, maar ook 2 buurvrouwen of vrienden. Voorwaarde is dat je in de wijk Engboogerd woont, lid bent van de wijkvereniging en één adres opgeeft voor de ontvangst van de gasten. Het is dus zeker de bedoeling dat ook alleenstaanden deelnemen. Je maakt een voorgerecht, hoofdgerecht of toetje voor 6 personen. Van tevoren hoor je welke gang je moet maken.

De wijkvereniging zorgt voor een drankje bij de start van de avond; de deelnemers kunnen alvast kennis maken met elkaar en krijgen de route voor de hele avond. Bij iedere gang wordt weer van deelnemers gewisseld. Het is niet de bedoeling dat er culinaire hoogstandjes worden geserveerd; het gaat tenslotte om de gezelligheid. De avond wordt met 'gesloten beurzen' georganiseerd. Dat wil zeggen dat je zelf bepaalt wat je aan een gerecht uitgeeft. Wanneer je het ene jaar een hoofdgerecht moet maken, ben je de volgende keer aan de beurt voor een toetje.

Ook dit jaar was het meteen bij binnenkomst een gezellige drukte. Sommige mensen hadden al vaker deelgenomen en wisten wat ze konden verwachten, maar de nieuwkomers waren toch een beetje zenuwachtig over het welslagen van hun kookprestaties.

De ervaringen die tijdens de koffie werden uitgewisseld, waren zonder uitzondering zeer positief. Lekkere gerechten, iedereen had feestelijk de tafel gedekt en omdat je na een uur alweer van tafelgenoten wisselt, vliegt de avond om en heb je heel geanimeerde gesprekken.

ALLERLEI LEEFTIJDEN

Het is tevens een activiteit die mensen van allerlei leeftijden samenbrengt: zo waren deze avond dertigers, veertigers, en 60-plussers aanwezig. Rond 23.00 uur vertrok iedereen na een heel gezellige avond weer naar huis, vast van plan om volgend jaar weer deel te nemen en nog extra reclame te maken bij buurtgenoten voor dit gezellige evenement.