• Een Groenfonds kan bijvoorbeeld om financiële compensatie vragen bij bomenkap

    Kuun Jenniskens

Waarom is Groenfonds er nog niet?

ODIJK Vorig jaar heeft de gemeenteraad unaniem een motie aangenomen over de komst van een Groenfonds. P21 wilde van het college weten waarom dit nog niet is uitgevoerd. P21 vindt het belangrijk om een raadsmotie tijdig uit te voeren, zeker als hij door de hele gemeenteraad wordt gesteund. Wethouder Jorrit Eijbersen (Liberalen) zei dat de oorzaak lag bij een gebrek aan personeel op het gemeentehuis.

door Kuun Jenniskens

Eijbersen wist wel te vertellen dat er in mei een nieuwe medewerker aantreedt, die het direct gaat oppakken. ,,Die gaat dit Groenfonds als eerste opdracht onderzoeken." De wethouder schat in dat net voor de zomer, of anders in september, er een voorstel naar de raad komt. Dit betekent dat het niet meer in de Kadernota voor 2020 kan worden opgenomen, omdat nog niet bekend is hoe dit Groenfonds eruit komt te zien. Dat maakt dat de financiële gevolgen ook nog niet bekend zijn.

Zuidweg (P21) vroeg zich af of het college dan wel de juiste prioriteiten heeft gesteld? Eijbersen zegt dat de gemeente veel moet doen in het 'fysiek domein' (de openbare ruimte, red.): ,,Als college kunnen we geen ijzer met handen breken, we gaan er nu mee aan de slag."