• Laura, Femke en Reinhard zijn blij dat Vroeg gedeeltelijk weer is opengesteld en zij de mensen weer van dienst kunnen zijn.

    Richard Thoolen
  • Femke serveert een lekker ijsje dat Sanny zich goed laat smaken.

    Richard Thoolen

Vroeg gedeeltelijk weer open

BUNNIK Nadat restaurant Vroeg op 12 mei getroffen werd door een interne brand was zij tot nader order gesloten. Zaterdag 29 mei werden de deuren heropend om een deel van de diensten weer te kunnen gaan leveren.

BEETJE FEESTELIJK Bedrijfsleider Harold Wennink wilde van de heropening een feestje maken, al gebeurde dat met gemengde gevoelens. Wennink: ,,Aan de ene kant zijn we blij dat we weer brood en een terras kunnen bieden, maar dat betekent niet dat we weer volledig operationeel zijn. De keuken waar de brand is uitgebroken moet nog herbouwd worden. Dat zal nog enige tijd in beslag nemen waarbij we tegelijk ook andere plannen zullen realiseren. Deze zijn verder nog in ontwikkeling." Toch was iedereen naar omstandigheden blij. Het personeel dat weken gedwongen thuis had moeten doorbrengen had er echt weer zin in. Petra, Laura, Femke en Reinhard hielpen de mensen enthousiast en met een glimlach op het gezicht. Ook het publiek bleek goed te zijn geïnformeerd over de heropening en was massaal gekomen om Vroeg en haar werknemers een hart onder de riem te steken. Het vele brood dat door de bakkers in de nacht ambachtelijk was gemaakt vond gretig aftrek. Veel mensen kwamen niet alleen om brood te kopen, maar ook om zich te verpozen op het terras en daar te genieten van een drankje en een hapje of een ijsje. Kleine kinderen konden zich vermaken op een springkussen in de vorm van een reuzen taart.

NET OP TIJD Voor werknemer Petra had de opening geen dag langer op zich moeten laten wachten. Petra: ,,Dit is na de brand mijn eerste en gelijk ook mijn laatste werkdag in verband met mijn studie. Ik ben blij het op deze manier te kunnen afsluiten." Ook buurvrouw Ria was verheugd dat Vroeg heropend was en genoot van de geboden gezelligheid.

HOE NU VERDER Volgens Harold Wennink zal Vroeg mooier en beter herbouwd worden. Op de website van Vroeg wordt verhaald over de brand en hoe men de komende tijd zal acteren. (zie:   www.vroeg.nl/vroeg-komt-terug). Uit dit artikel onderstaande passage:

Tot de heropening is Vroeg iedere week te vinden op boerenmarkten en streekmarkten. Daar staat Lia, gastvrouw en gezicht van Vroeg: 'Ik vertel hoe het nu gaat met Vroeg, en ondertussen verkoop ik onze producten: aardbeienkoeken, mueslikoeken met pure chocolade en cranberry, en de lemon-curd taartjes bijvoorbeeld. Normaal gesproken organiseren we rond deze tijd de kersen high-tea, maar nu verkopen we onze kersenlief en kersenbrownies op de verschillende markten en straks ook in het winkeltje in onze kleine boerderij!'

De 'kleine boerderij' is het huis vlak naast de boerderij waar de brand gewoed heeft. Dit is nu een soort controlekamer voor operatie 'Vroeg 2.0' geworden. Daar wordt ook het moederdesem bewaard.
Hans Kempers, eigenaar van Vroeg: 'Hier openen we vanaf 29 juni een bakkerswinkel. Daar koop je ons vertrouwde brood en patisserie, kun je genieten van onze koffie in de mini-boomgaard en tijdens het openingsweekend op 29 & 30 juni is er voor de kinderen een springkussen.
Het is de eerste stap naar het nieuwe Vroeg. We zitten niet stil, maar overhaasten ook niet. Dat is hoe Vroeg is, en zo willen we graag blijven. Vroeg blijft Vroeg, maar komt nog beter terug!'

In bijgaande video geeft Wennink nadere toelichting en vertelt hij ook wanneer Vroeg helemaal weer open zal gaan. Verder wordt een impressie gegeven van de heropening.