Vroeg brengt Heertjes voor bakker Belt

Agnes Corbeij

Jarenlang runde Roelof van de Belt samen met De Kruijff een bakkerij op de Achterdijk in buurtschap Vechten. Halverwege de jaren tachtig sloot de bakkerij haar deuren, omdat de bakkers op leeftijd raakten. In 2010 opende vlakbij de voormalige bakkerij restaurant Vroeg, op de kruising met de Provinciale weg.

Van de Belt: "We waren heel blij dat er weer gebakken zou gaan worden in Vechten. Vroeg kwam toen naar mij toe met de vraag of ik een oud recept had van de regio. Toen heb ik ze laten zien hoe je gevulde Bunnikse Heertjes maakt, onze specialiteit destijds." Het recept werd officieel overgedaan op Open Monumentendag 2011. Tijdens de eerste Boerenmarkt van Vroeg, sindsdien een jaarlijkse traditie.

Van de Belt en De Kruijff bakten in hun hoogtijdagen voornamelijk brood. Dit werd in die tijd huis aan huis bezorgd. Velen Bunnikers kennen hen nog goed. Het Bunnikse Heertje, een soort gevulde koek met spijs, was een bijzonder product in hun repertoire. Inmiddels is het recept niet meer geheim, het is op internet te vinden op de website van Bakkers Wereld. Maar nergens worden ze uiteraard zo gebakken als bij Vroeg. Van de Belt was blij verrast afgelopen dinsdag. "Ik heb dit veertig jaar zelf gebakken. Het is leuk om te zien dat zoiets ouds nog terugkomt."

Foto: Roelof van de Belt geniet van zijn eigen Heertjes. Agnes Corbeij