• Vrijwilligers bieden de bewoners van de afdeling PG net iets extra's.

    Erika

Vrijwilligers gezocht voor afdeling PG

BUNNIK QuaRijn is op zoek naar mensen die op vrijwillige basis iets kunnen betekenen voor de afdeling PG (psychogeriatrie) van woonzorgcentrum Bunninchem. Vrijwilligers kunnen de dementerende bewoners net een beetje extra aandacht geven, waar ze zo van kunnen genieten.

Agnes Corbeij

Margreet en Erika werken op deze afdeling. Erika is ook de vrijwilligerscontactpersoon: "Zorg en aandacht is het leven van een ander mooier maken, binnen de mogelijkheden".  Dat doen de medewerksters met passie maar het zou erg fijn zijn als vrijwilligers ons willen helpen met het bieden van iets extra's.

DOELGROEP Op de afdeling PG van Bunninchem wonen 20 mensen met dementie. Het is een specifieke doelgroep, waar niet iedereen goed mee om kan gaan. Margreet: "We merken dat vrijwilligers vaak te hoge eisen stellen. Aan zichzelf en aan de bewoners. Als je met ze gaat breien in de ochtend, betekent dat niet altijd dat er een sjaal ligt tegen lunchtijd.

Het kan heel goed zijn dat de een de steken laat vallen en dat de ander na een kwartier geen zin meer heeft."Dat betekent echter niet dat de missie dan mislukt is. Margreet: "Het gaat niet om de sjaal. Het gaat om de aandacht die de mensen krijgen, waar ze van genieten." Erika: "Dan zie je de glunderende ogen en is je dag weer goed. Een paar uur later is de bewoner het al vergeten, maar hij of zij heeft wel een goed moment gehad. Daar draait het om."

Margreet: "Ik ben wel eens gaan wandelen met een bewoonster die graag naar de markt wilde. Eenmaal buiten wilde ze even op het bankje zitten. Daar hebben we een half uur gezeten en verder kwamen we niet. Maar ze had het erg naar haar zin daar."

BAKKEN QuaRijn zoekt daarom vrijwilligers met affiniteit met de doelgroep, die met een bewoner willen wandelen, breien, knutselen of gewoon gezelschap willen houden tijdens de maaltijd. Ook staan we te springen om mensen die het leuk vinden om te bakken, want daar houden onze bewoners ook van. Samen met een vriendin komen, kan ook."

De vrijwilligers worden niet aan hun lot overgelaten, er is altijd een medewerker op de achtergrond aanwezig. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Erika of Kevin via 030-6569010 of vrijwilligerswerk@quarijn.nl .