• Voorjaarsweekend Botanische Tuinen
  • Voorjaarsweekend Botanische tuinen
  • Voorjaarsweekend Botanische tuinen

Voorjaarsweekend Tuinplezier 2017

UTRECHT Wie wil dat nou niet, een tuin vol leven! De Botanische Tuinen en Rayon Utrecht van Groei & Bloei, de grootste groenvereniging van Nederland, organiseren ook dit jaar weer een fantastisch Voorjaarsweekend. Tijdens dit weekend (11 en 12 maart), krijg je allerlei tips om van je tuin (of zelfs balkon) een waar diertjesparadijs te maken. Natuurlijk eentje waar je ook zelf volop kunt genieten. Met lezingen van onder andere Nederlands belangrijkste bijenexpert Arie Koster, Vogelbescherming Nederland, rondleidingen en een uitgebreide, overdekte markt met planten, zaden, bollen en ander tuinmateriaal in de Kassen, is dit evenement de perfecte start van het tuinseizoen.

Voor natuur in dorpen en steden zijn particuliere tuinen ontzettend belangrijk. De grote variatie aan bomen en planten biedt voedsel aan allerlei dieren. Schuurtjes, hokjes met hout voor de open haard, begroeide schuttingen, hagen en coniferen bieden mogelijkheden voor een nest- of schuilplaats. Vijvers en andere waterelementen zorgen voor drinkwater voor dieren en voor leefgebieden voor allerlei amfibieën en insecten. De manier waarop wij onze tuin onderhouden en inrichten, maakt daarbij een groot verschil. Wat is er nou leuker om vanuit je raam of tuinstoel naar de vogels te kijken, het vrolijke voorjaarsgebrom van de hommels te horen en te genieten van een voorzichtig egeltje?

DIERVRIENDELIJK OPRUIMEN Voor sommige mensen staat een diervriendelijke tuin gelijk aan een rommelige tuin en dat willen ze liever niet. Kan het ook anders? Hoe kun je je tuin zo 'leefbaar' mogelijk maken voor dieren op een manier dat je er zelf ook optimaal plezier van hebt? Tijdens de lezingen http://www.uu.nl/botanischetuinen/programma-voorjaarsweekend-2017 over vogels in de tuin, biologische bestrijding van plagen en over vlinders en bijen, kom je van alles te weten over de mogelijkheden. Er is natuurlijk ook aandacht voor een gezonde bodem en het maken van compost. Naast de verkoop van planten en zaden vind je op de markt ook allerlei materialen om meer dieren in je tuin een plekje te bieden.

INFORMATIE De Botanische Tuinen Utrecht op Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht) zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur. De toegangsprijzen bedragen € 7,50 voor volwassenen, € 6,- voor 65+ en € 2,- voor houders van een U-pas. Voor kinderen tot en met 12 jaar en houders van een Museumkaart is entree gratis. De Tuinen zijn in het weekend bereikbaar met Qbuzz lijn 28 vanaf Utrecht CS. Voor meer informatie kunt u de website raadplegen: www.uu.nl/botanischetuinen. Het laatste nieuws op Facebook.nl/botanischetuinenuu of Twitter: @UUBotu