• Een optreden van het team in de centrale hal van school.

    Archief Bunniks Nieuws
  • St. Nicolaasschool
  • St. Nicolaasschool
  • St. Nicolaasschool
  • St. Nicolaasschool

Voor altijd jong

ODIJK Op de St. Nicolaasschool werd Kinderboekenweek gevierd. Het thema van Kinderboekeweek dit jaar was 'Voor altijd Jong'.

Het podium in de school werd veranderd in een huiskamer van opa en oma. Oma (Juf Yvette) en opa (Meester Erik) vonden dat de kinderen tegenwoordig erg weinig met

hun neus in de boeken zitten. "Ze lopen maar op straat van die diertjes te zoeken of zijn bezig met hun telefoon". Opa en oma vinden dat de kinderen meer moeten lezen en niet te vergeten dansen, want daar word je vrolijk van. Dat deden zij vroeger ook. Opa en oma lieten ook even zien dat je nooit te oud bent om te dansen. En dat lieten ze zien op het Kinderboekenweek-lied van Kinderen voor Kinderen: Voor altijd jong.

Bij een Kinderboekenweek horen boeken en daarom kreeg elke leerkracht een stapeltje nieuwe boeken voor in de klas. Rondom deze boeken werd het thema 'Voor altijd Jong' verder uitgewerkt. In de klassen is veel gelezen, voorgelezen door opa`s en oma`s, geschreven met kroontjespennen, babyfoto`s bekeken en nog veel meer.

Bij de afsluiting van de Kinderboekenweek tijdens de inloopavond hebben de kinderen in eigen klas het gemaakte werk laten zien aan ouders, broertjes, zusjes, opa`s en oma`s. In de gemeenschapsruimte waren verschillende optredens te zien.