• Gezellig met elkaar een spelletje spelen

    Ali van Vemde

Volop activiteiten bij Senioren Activiteiten Bunnik (SAB)

BUNNIK Het was er nog niet heel druk, afgelopen dinsdagmiddag, maar het was dan ook de eerste keer dat er een spelletjesmiddag werd georganiseerd door 'Senioren Activiteiten Bunnik'. Het weer leende zich er uitstekend. voor. De regen buiten zorgde ervoor dat het binnen uitstekend vertoeven was bij het MFA aan de Camminghalaan. De middag werd georganiseeerd in samenwerking met IDEA/Bibliotheek.

Ali van Vemde

SAB bestaat al ruim 35 jaar en biedt ouderen de mogelijkheid om gezamenlijk activiteiten te ondernemen en elkaar te ontmoeten. SAB richt zich hierbij op inwoners van Bunnik tussen de 55 en 100 jaar. Bij de sportieve en creatieve activiteiten staat gezelligheid hoog in het vaandel. "Er zijn volop ideeën voor activiteiten, maar nieuwe ideeën zijn altijd welkom," vertelt Jeanine ten Berg, lid van het bestuur van SAB. Deze middag konden er allerlei spelletjes worden gedaan, zoals Rummikub, Triominos, Scrabble, diverse kaartspellen, Mandala kleuren, schaken en dammen. Jeanine: "We organiseren veel, op allerlei gebied. Nu organiseren we voor het eerst de spelletjesmiddag, dus we kijken even of er genoeg belangstelling voor is. Maar we organiseren ook regelmatig lezingen." Jeanine merkt op dat er ook goede contachten zijn met de Rotary Club Bunnik. "Zij organiseert regelmatig leuke activiteiten, zoals de kerstviering en de Nederlandse lied middag in oktober."

VRIJWILLIGERS Voor de begeleiding van de activiteiten of om als gastvrouw/-heer koffie en thee te schenken tijdens activiteiten, zijn vrijwilligers van harte welkom. Zij kunnen zich opgeven via de website seniorenbunnik.nl

ACTIVITEITEN Op verschillende gebieden organineert SAB activiteiten, zowel sportief, creatief en cultureel. Iedereen weet hoe belangrijk het is om te bewegen, ook op oudere leeftijd. Op allerlei gebied is dit mogelijk. Zo is er: biljart, line dance, gymnastiek, sjoelen, tafeltennis en yoga en worden er fietstochten en wandeltochten/Nordic Walking georganiseerd. Jeanine ten Berg: "Zeker bij het tafeltennis kunnen we nog mensen gebruiken." Maar ook handwerken of tekenen en schilderen is mogelijk. De theaterbus biedt mensen de mogelijkheid om voorstellingen te bezoeken. Liever de hersenen laten werken, dat kan onder andere bij bingo, bridge en klaverjassen.

Zie de website seniorenbunnik.nl voor alle informatie.