• De Voedselbank zoekt onder meer chauffeurs

    Voedselbank Kromme Rijn
  • De Voedselbank Kromme Rijn was ook aanwezig op de Bunnik Fair.

    Agnes Corbeij

Voedselbank zoekt chauffeur en gastheer

WIJK BIJ DUURSTEDE/BUNNIK Voedselbank Kromme Rijn is op zoek naar gastheren en -vrouwen en chauffeurs. Er zijn nu ongeveer 50 vrijwilligers actief. Nieuwe mensen zijn hard nodig om het werk dat de Voedselbank doet te continueren.

Agnes Corbeij

Sinds vijf jaar werken Voedselbank Bunnik en Voedselbank Wijk bij Duurstede samen. In totaal maken zo'n veertig huishoudens gebruik van de pakketten van de Voedselbank in deze regio. Dertig daarvan wonen in Wijk bij Duurstede. Het is dan ook vooral in Wijk bij Duurstede waar nieuwe vrijwilligers gezocht worden.

GASTVROUWEN Allereerst zijn gastheren of/en -vrouwen nodig. De taak bestaat uit het begeleiden van cliënten, het klaarzetten van voedselpakketten en het ompakken van de pakketten in tassen. De uitgifte vindt iedere vrijdagmiddag plaats van 12.00 tot 14.30.

Er wordt gewerkt met een twee maandelijks rooster, waarin de vrijwilligers aan kunnen geven wanneer het hen uitkomt. Geïnteresseerden in deze functie worden gevraagd contact op te nemen met de coördinator van de Uitgifte in Wijk bij Duurstede, via 06- 47896475. Aanmelden kan ook via vrijwilligers@voedselbankkrommerijn.nl .

CHAUFFEURS Ook zijn er te weinig chauffeurs op het moment. Wekelijks worden de goederen opgehaald uit de regio, met een bestelbus. Rijervaring met een bestelbus is dat ook een vereiste. Net als goede communicatieve vaardigheden en een flexibele werkinstelling. Voor aanmelden en meer informatie kunt u terecht bij de vrijwilligerscoördinatoren Wil van der Veldt of  Miranda van Zanten via vrijwilligers@voedselbankkrommerijn.nl

RESPECT Belangrijk voor alle functies bij de Voedselbank is dat discretie en respect erg belangrijk zijn. Dit blijkt uit een goede houding bij de omgang met klanten, winkeliers, leveranciers enzovoorts. In het samenwerken met andere vrijwilligers van de Voedselbank is wederzijds respect het uitgangspunt.

Meer informatie over de Voedselbank Kromme Rijn, kunt u terecht op Voedselbankkrommerijn.nl. Daar vind u ook een uitgebreide omschrijving van deze en andere vacatures.