• Veterinnen Inge, Liesbeth, Emmy en Renalda met kinderen Philip en Nyah en hond Loekie.

    Richard Thoolen

Veterinnen willen beginnen

BUNNIK Bij hockeyclub HC Kromme Rijn wordt gestart met een 2e veterinnenteam. Onder veterinnen worden verstaan: vrouwen ouder dan 30 die het leuk vinden om te hockeyen en dit willen combineren met andere verantwoordelijkheden als een baan of gezin. Omdat speelsters van een veterinnen team er niet iedere training of wedstrijd bij hoeven of kunnen zijn bestaat een team doorgaans uit meer speelsters dan een regulier team. Om na de zomer deel te kunnen nemen aan een speciale veterinnen-competitie zijn er daarom meer speelsters nodig dan de huidige 8 en is men op zoek naar versterking.

Richard Thoolen

Een aantal speelsters van het nieuw te vormen veterinnen team is bij elkaar gekomen om te brainstormen. Inge Hardus, Liesbeth de Vrey, Emmy Kanters en Renalda van Remmerden zitten onder het genot van een kopje koffie of thee aan de bar in het clubhuis en bedenken wervende teksten.

Hardus: "Hockey is niet alleen leuk om te doen maar ook gewoon gezellig. Bij ons staat het spelplezier voorop, en na inspanning gaan we voor ontspanning middels een derde helft in het clubhuis. Partners en kinderen zijn ook welkom. Zij kunnen kijken en deelnemen aan de gezelligheid." De Vrey: "Je speelt op je eigen niveau en ambitie. Ons team is een mengeling van beginnende en meer ervaren speelsters. We vinden het leuk om met en van elkaar te leren en zo het spelletje steeds beter onder de knie te krijgen." Kanters: "Veterinnen dienen ten minste 30 jaar oud te zijn, maar er mogen ook enkele jongere dames meedoen van tenminste 27 jaar. We hebben een eigen competitie in de regio midden-Nederland. In maart starten we met de training en na de zomer willen we mee gaan spelen in de veterinnen competitie." Van Remmerden: "Er bestaat ook de mogelijkheid van duo-lidmaatschap. Dan ben je beiden voor 50% lid en speel je ook maar de helft mee. Hiermee willen we het ook voor druk bezette vrouwen mogelijk maken om te genieten van de hockey-sport en de gezelligheid. "

Voor wie interesse heeft: er is een open training op woensdag 7 maart om 20.00 waar vrouwen vrijblijvend aan deel kunnen nemen en kennis komen maken.Voor meer informatie en aanmelden kun je een email sturen naar rwfontaine@hotmail.com of ga je naar de website www.hckrommerijn.nl.

FOTOMOMENTJE Deze dag waren Philip en Nyah met hun moeder meegekomen en de dames vonden het een leuk idee om samen met hen op de foto te gaan. En als locatie koos men na overleg voor een plekje in de zon op het moderne nieuwe waterveld. Maar men kwam voor een dilemma te staan: Philip had hond Loekie meegenomen en het is verboden dat honden het waterveld betreden. De dames bespraken alle alternatieven en luisterden naar elkaars argumenten. Het was kenmerkend voor de fijne onderlinge sfeer en het respect voor elkaars mening. Als consensus kwam men uit dat hond Loekie bij hoge uitzondering, slechts eenmalig en alleen voor de foto heel even mee mocht op het waterveld. Men wil hiermee absoluut geen slecht voorbeeld geven. En hond Loekie? Die maakte het allemaal niet uit. Er viel toch niets te snuffelen op het kunstgrasveld.