• Afbeelding van Wokandapix via Pixabay

Start reconstructie N411 tussen Utrecht en Bunnik

BUNNIK De voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van de N411 tussen de Mereveldseweg (Utrecht) en de Van Zijldreef (Bunnik) zijn nagenoeg afgerond. Vanaf 12 augustus start aannemer Mourik met de reconstructiewerkzaamheden aan en om de weg. Die werkzaamheden duren naar verwachting tot en met december van dit jaar.

De werkzaamheden waarvoor de N411 dicht moet, worden geconcentreerd in drie weekenden uitgevoerd. Op die manier is de hinder voor het verkeer en de omgeving zo beperkt mogelijk.


[NIEUW KRUISPUNT EN FIETSSTRAAT}
Doel van de herinrichting is het verbeteren van de verkeersveiligheid op deze doorgaande provinciale weg en op de parallelweg waarbij we rekening houden met natuur, cultuurhistorie en recreatie in het gebied. De herinrichting betreft vijf verkeers- en natuurmaatregelen op en rond de N411 tussen Utrecht en Bunnik waaronder de reconstructie van het kruispunt bij de Achterdijk en de herinrichting van de parallelweg tot fietsstraat. De maatregelen zijn opgenomen in een inrichtingsplan voor de N411. Meer informatie over het plan en de maatregelen is te vinden op www.provincie-utrecht.nl/n411


DRIE WEEKENDAFSLUITINGEN
Gedurende de werkzaamheden is de N411 gedurende drie weekenden afgesloten tussen de Mereveldseweg (Utrecht) en de Baan van Fectio (Bunnik). Het gaat om de volgende weekenden:

Vanaf vrijdagavond 27 september, 20:00 uur tot maandagochtend 30 september, 06:00 uur. Vanaf vrijdagavond 4 oktober, 20:00 uur tot maandagochtend 7 oktober, 06:00 uur.  Vanaf vrijdagavond 18 oktober, 20:00 uur tot maandagochtend 21 oktober, 06:00 uur.


OMLEIDINGSROUTE EN BEREIKBAARHEID

Tijdens de weekendafsluitingen is er een omleidingsroute voor doorgaand verkeer (zie bijlage). Alle woningen blijven bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de afsluitingen altijd passeren. Dit geldt ook voor de busdienst. De bushaltes "Utrecht, Koningsweg 175", "Bunnik, Oud Amelisweerd" en "Bunnik, Rhijnauwenselaan" blijven bereikbaar, eventueel met extra voorzieningen. Tijdens calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten een vrije doorgang door het werkvak.


OVERIGE VERKEERSMAATREGELEN
Voor, tussen en na de weekendafsluitingen blijft de N411 bereikbaar voor al het doorgaande verkeer. Wel worden er ter hoogte van de werkzaamheden verkeersmaatregelen geplaatst omwille van de veiligheid van de wegwerkers en de weggebruikers. Deze maatregelen kunnen wat hinder en vertraging geven.


PARKEERVERBOD ACHTERDIJK
Met de start van de reconstructiewerkzaamheden verdwijnt ook de tijdelijke parkeerstrook bij de Achterdijk. Voor het parkeren in de bermen (dat werd gedoogd), komt een parkeerverbod vanwege de veiligheid die binnen het bouwterrein in acht wordt genomen. Het parkeerverbod blijft van kracht als het werk gereed is.

Op de projectenwebsite www.provincie-utrecht.nl/n411 is naast informatie over de uitvoering ook achtergrondinformatie te vinden over het project.