• Wethouders Eijbersen en Spil (archief: jan 2017)

    Kuun Jenniskens

Veel sollicitanten voor wethouder in Bunnik

ODIJK Sinds wethouder Jorrit Eijbersen eind mei zijn vertrek aankondigde zijn De Liberalen druk met het vinden van een opvolger. Fractievoorzitter Hein Hoitink zegt dat de sollicitatieprocedure 28 sollicitanten heeft opgeleverd. De sollicitatie voor een nieuwe wethouder is door De Liberalen breed verspreid.

door Kuun Jenniskens

Momenteel wordt in een eerste ronde met 7 kandidaten gesproken. Hierna volgt nog een tweede ronde, en vanuit de gemeente is er ook een integriteitstoets.

Donderdag 11 juli staat als reserveavond in de agenda van raadsleden, op die avond zou een nieuwe wethouder namens De Liberalen kunnen worden geïnstalleerd. Eén en ander hangt mede af van de beschikbaarheid van deze persoon, of er bijvoorbeeld nog een opzegtermijn bij een werkgever speelt. 

Als dit lukt heeft Bunnik gedurende de zomer een voltallig college. Vanuit het principe 'een college met één wethouder is geen college' zou burgemeester Ruud van Bennekom er anders gedurende de zomermaanden alleen voorstaan. Een nieuwe wethouder zal samen met wethouder Erika Spil (P21) het college vormen.