Van 9 t/m 13 februari afsluiting Achterdijk

Vanaf 14 februari met auto en fiets door de tunnel

Het doorgaande verkeer vanuit Utrecht, Houten, Bunnik en Werkhoven wordt ter hoogte van de afsluiting omgeleid. De woningen en bedrijven langs de Binnenweg, Rijsbruggerweg en Achterdijk hebben een ontheffing waardoor zij bereikbaar zijn voor bestemmingsverkeer.

Om sluipverkeer op de Achterdijk, de Rijsbruggerweg en de Binnenweg tegen te gaan, is in overleg met de gemeenten Houten en Bunnik besloten om de Rijsbruggerweg en de Binnenweg tijdens de spits af te sluiten voor autoverkeer. Tijdens de ochtendspits is de Binnenweg bij de aansluiting op de Kruisweg afgesloten voor doorgaand autoverkeer vanuit Houten. Tijdens de avondspits is de Achterdijk net voorbij de kruising met de Tureluurweg afgesloten voor doorgaand autoverkeer vanuit Utrecht en Bunnik. Tijdens deze spitsafsluitingen worden verkeersregelaars ingezet.

Vanaf 14 februari rijdt het fiets- en autoverkeer op de Achterdijk door de nieuwe tunnel. De openstelling van de nieuwe verbindingsweg (de Limesbaan) is gepland in het 3e weekend van april 2015.