Utrechtse Brouwerij Oproer centraal op Bieravond Yumbo

BUNNIK Komende zaterdag organiseert Yumbo Bunnik weer een Bieravond. Zoals altijd zijn er op deze avonden bijzondere bieren verkrijgbaar. Deze editie staat geheel in het teken van de Utrechtse Bierbrouwerij Oproer.

Deze bierbrouwerij is ontstaan na het samengaan van twee andere Utrechtse brouwerijen. De Utrechtse Bierbrouwerij Oproer maakt bijzonder evenwichtige en smaakvolle bieren, waarbij ze continu blijven experimenteren met nieuwe smaken, andere brouwprocessen en gebruik van ingrediënten.

De brouwerij heeft inmiddels nationaal en internationaal behoorlijk wat fans. Op de thuisbasis in Utrecht kun je naast een biertje ook volledig veganistisch eten. Pas nog werd de brouwerij opgenomen in een lijst van The Guardian als één van de tien beste brouwerijen in Europa, waar je zelf gebrouwen bier met eten kunt combineren.

Zaterdagavond begint met een proeverij, georganiseerd door de brouwer zelf. Je kunt je hier via de Facebookpagina van Yumbo Bunnik voor opgeven. De proeverij en uitleg start om 21.00 uur en is om 22.30 uur afgelopen. Na de proeverij is er natuurlijk uitgebreid de mogelijkheid om de bieren van de brouwerij te proeven. Toegang is gratis. Voor deelname aan de proeverij wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Je vindt Yumbo aan de Rumpsterweg 13 in Bunnik.