• Botanische tuinen
  • Botanische tuinen
  • Botanische tuinen

Uitgebreide, specialistische Plantenmarkt

UTRECHT Op 2 september organiseren de Botanische Tuinen Utrecht een unieke plantenmarkt voor liefhebbers. De dag bouwt voort op de traditionele Rotsplantenverkoopdag in het najaar maar is veel breder van opzet. Allerlei gespecialiseerde kwekers bieden bijzondere planten aan en het is dé plek om bijzondere planten te scoren. Daarnaast biedt deze dag ook een mooie mogelijkheid tot ontmoeting met andere plantenliefhebbers.

Mis deze bijzondere plantenmarkt niet, zaterdag 2 september, 10.00 tot 15.00 uur in de Botanische Tuinen Utrecht!

Natuurlijk zijn de vertrouwde verkopers van de Rotsplantenvereniging gewoon weer van de partij. Maar er is ook een indrukwekkende lijst van gespecialiseerde kwekers die hun bijzondere planten aanbieden tijdens dit evenement. Van kamerorchidee tot rotsplant; van vleesetende plant tot bamboe; van geurende roos tot zeldzame tulpensoort: alles is hier te koop! Veel mensen denken begin september nog niet aan bloembollen, maar dit is de perfecte tijd om ze te planten. Voor wie vooruit denkt naar het voorjaar zijn er twee kramen die een enorm sortiment bloembollen aanbieden.

LIEFHEBBERS MET TIPS EN PLANTEN Naast professionele verkopers van planten is ook een aantal enthousiaste liefhebbersverenigingen aanwezig. Ontmoet mensen die net als jij dol zijn op planten en wissel kennis en ideeën uit. Hier vind je mensen die soms al vele jaren de smaak te pakken hebben van een bijzondere groep planten en die op een aanstekelijke manier over hún plantenhobby vertellen! Kijk voor een lijst met deelnemers op de website van de Botanische Tuinen, www.uu.nl/botanischetuinen

MEER INFORMATIE De Botanische Tuinen op Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht) zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur. De toegangsprijzen bedragen € 7,50 voor volwassenen, € 6,- voor 65+ en € 2,50 voor houders van een U-pas. Voor kinderen tot en met 12 jaar en houders van een Museumkaart is entree gratis. De Tuinen zijn bereikbaar met Qbuzz (U-OV) lijn 28 en 12 (lijn 12 rijdt niet in het weekend). Kijk voor meer informatie op de website of Facebook (www.facebook.com/botanischetuinenuu) of twitter (@UUBotu).