Training helpt senioren om veilig te blijven fietsen

BUNNIK De gemeente Bunnik organiseert, in samenwerking met de provincie Utrecht en de Fietsersbond, op woensdag 28 juni een Fietsveiligheidstraining voor senioren. Dit is een eendaagse cursus voor fietsende 60-plussers. Deelnemers krijgen tijdens de training praktische tips om op een veilige manier te blijven fietsen. De training vindt plaats van 9.00 tot 16.00 uur in Dorpshuis Odijk, Rijneiland 7.

Veilig en gezond op de fiets

Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat (blijven) bewegen goed is voor lichaam en geest. Een groeiend aantal senioren kiest ervoor om in beweging te blijven op de fiets of de e-bike. Maar het wegverkeer wordt steeds drukker en ingewikkelder en er gebeuren veel ongelukken. Daarbij vallen vooral slachtoffers onder de meest kwetsbare verkeersdeelnemers, namelijk fietsers en met name de oudere fietsers. Met de voorlichting en de tips tijdens de Fietsveiligheidstraining willen de gemeente Bunnik, de provincie Utrecht en de Fietsersbond Bunnikse senioren helpen om veilig te blijven fietsen.

Meer informatie over de cursusdag is te vinden via www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen

Belangstellenden voor de Fietsveiligheidstraining kunnen zich aanmelden via www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen. Van de deelnemers wordt een eigen bijdrage gevraagd van €7,50. Deelname is op eigen risico. De cursus is van 9.00 tot 16.00 uur en de lunch is rond 12.30 uur.