• Forever 27

    Rockacademie

Theaterconcert: De club van 27

HOUTEN Vrijdag 8 december 20.15 uur staat het concert 'Forever 27' in Theater Aan de Slinger. De voorstelling is een ode aan beroemde popmusici die op 27-jarige leeftijd overleden. Leden van de club zijn inmiddels: Robert Johnson, Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse. Een tienkoppig orkest van de beste musici van de Tilburgse Rockacademie presenteert een muziektheatervoorstelling over hun levens van drank, drugs en rock 'n roll en de donkere kanten van beroemd zijn. De voorstelling maakt gebruik van historisch filmmateriaal van aangrijpende momenten.

VERDER IN THEATER AAN DE SLINGER Donderdag 30 november 20.15 uur neemt Lucas de Man i.s.m. Het Zuidelijk toneel het publiek mee op reis in de voorstelling 'De man door Europa'. Hij trok voor dit 'reisverslag voor een optimistische toekomst' langs zeventien steden in acht landen. Een boeiend project. Zaterdag 9 december 20.15 uur staat 'Neelie!', een voorstelling over de kleurrijke Neelie Kroes die na wat politieke verwikkelingen en persoonlijke drama's uiteindelijk een van de machtigste vrouwen van Europa werd. Voorafgaand aan de voorstelling geeft schrijver Léon van der Sanden een inleiding. In de Kleine Zaal kan het publiek op 9 december 20.30 uur genieten van 'Marc meets Cecilia Moisio & Ineke Vandoorn'. Een voorstelling met dans, beweging, zang en tekst. Voor de voorstelling van Martijn Koning op donderdag 7 december zijn nog enkele kaarten. Meer informatie en kaartverkoop: www.theateraandeslinger.nl

FILM AAN DE SLINGER Film Aan de Slinger draait op donderdag 30 november en vrijdag 1 december het nieuwe Nederlandse drama van Paula van der Oest 'Kleine IJstijd'. Een groep vrienden, vroeger allemaal lid van dezelfde band, komt na jaren bij elkaar om hun zanger Kas te herdenken en zijn as te verstrooien. "Een licht satirische dramedy, waarvan de spontaniteit en het spelplezier afspatten." 4* (Het Parool). De tragikomedie 'Un beau soleil intérieur' draait op donderdag 7 en vrijdag 8 december. Kunstenares Isabelle (Juliette Binoche) is de vijftig gepasseerd en vreest dat haar liefdesleven voorbij is. Ze scharrelt nog wel, maar een echte liefde zit er niet tussen. Vaak zou je haar willen toeschreeuwen: "doe het niet, stop met die man, kies voor jezelf!", maar de liefde luistert niet naar advies. De films draaien om 20.00 uur. Zie: www.filmaandeslinger.nl

WIN GRATIS KAARTEN 't Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de​ voorstelling 'Forever 27' van de Rockacademie op vrijdag 8 december 20.15 uur.

Wilt u graag naar deze voorstelling, mail dan voor maandag 4 december 10 uur onder vermelding van 'Forever' naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.