Speelveld Zeisterweg wordt opgeknapt

ODIJK Sporthuis Bunnik en Reinaerde Groendiensten trakteerden afgelopen kerst de inwoners van de gemeente Bunnik op een bijzonder cadeau: samen zouden zij het trapveldje aan de Zeisterweg in Odijk opknappen. Nu het zomerreces nadert, gaat dat daadwerkelijk gebeuren.

NIET BETREDEN Er is al een grotere doorgang gemaakt zodat de zware machines die worden ingezet het veld op kunnen. Om tot een goed resultaat te komen, moet het veld namelijk flink worden aangepakt en dat gaat veel verder dan een beetje inzaaien. Het veld wordt doorgespit, vlak gemaakt, ingezaaid en bemest. Dat betekent ook dat het gras vervolgens de kans moet krijgen om te ontkiemen en te groeien, alleen dan kan er weer een goed en fijn sportveldje groeien. Hoe vervelend dat ook is, als iedereen na de renovatie wacht totdat het veld weer groen en sterk is, dan kan het weer jaren mee. Overigens hebben het Sporthuis en Reinaerde beloofd dat ze het veld blijven onderhouden.

OPENING De Buurtsportcoaches zullen het veldje in september openen met een sportieve activiteit voor jong en oud. Het zou fijn zijn als het veld tot eind augustus gespaard wordt!

VOLGENDE KERSTCADEAU Sporthuis Bunnik en Reinaerde zijn voor het volgende kerstcadeau op zoek naar - sportieve - uitdagingen in Bunnik en Werkhoven. Kent u daar een openbaar (speel)terrein, sportattribuut of zo dat nodg opgeknapt moet worden of beter moet worden onderhouden, meld dat dan via info@sporthuisbunnik.nl. Wie weet dat het onderhoud daarvan het volgende kerstcadeau aan de inwoners van Bunnik wordt.