• De mensen die meewerkten aan de sociale kaart namen hem in gebruik.

    Agnes Corbeij

Sociale kaart geeft overzicht

ODIJK Met een druk op de knop werd afgelopen donderdag de digitale sociale kaart van de gemeente Bunnik officieel in gebruik genomen. Dit gebeurde in aanwezigheid van iedereen die eraan mee werkte: de gemeente, de huisartsen, Krachtig Krommerijn en de Huiskamer van Odijk.

Agnes Corbeij

Op de sociale kaart vinden inwoners en professionals een overzicht van instellingen en organisaties op het gebied van zorg & welzijn, werk & inkomen, wonen, kinderen en jeugd in Bunnik en de regio. Huisarts Dr. Mirjam Reedijk uit Bunnik: "Vroeger hadden we de gemeentegids, waar een aardig overzicht te vinden is, maar die werd digitaal en werd niet up to date gehouden. Ook was informatie verknipt."

De sociale kaart was hard nodig, aldus wethouder Eijbersen: "Eerstelijnszorg wordt steeds belangrijker. Ook gemeenten krijgen steeds meer taken. Dan is het heel belangrijk om de formele zorgorganisaties te ondersteunen met informele zorg, zoals de vele maatschappelijke organisaties die wij hebben in de gemeente. De sociale kaart helpt daarbij."

De sociale kaart is te vinden op https://bunnik.socialekaartnederland.nl, of via de website van de gemeente Bunnik. Organisaties die er nog niet opstaan, kunnen toegevoegd worden.