• Snuffelhonk

Snuffelhonk zoekt vrijwilligers

ODIJK Het Snuffelhonk is niet meer weg te denken van de Meent in Odijk. De winkel dient voor velen als cadeau-, boeken- en platenwinkel. Maar helaas dreigt een vrijwilligerstekort.

VRIJWILLIGERS Het Snuffelhonk helpt, maar heeft ook zelf hulp nodig. Al het werk in Het Snuffelhonk wordt gedaan door vrijwilligers. De groep hardwerkende vrijwilligers is enthousiast en bijzonder trouw. Toch moet er af en toe iemand afhaken, bijvoorbeeld wegens gezondheidsklachten. Daardoor dreigt het moeilijk te worden altijd voldoende vrijwilligers in de winkel te hebben, zowel om klanten te helpen, als om alle binnengebrachte spullen uit te zoeken, schoon te maken, te prijzen en dergelijke. Daarom, zoekt Het Snuffelhonk mensen, die de handen uit de mouwen willen steken, tijd over hebben, hergebruik van goederen willen stimuleren, in een leuke groep samen willen werken en klantvriendelijk zijn. Vrijwilligers kunnen zich in de winkel melden bij de dienstdoende coördinator of door een mail sturen naar info@snuffelhonk.nl.

LOKALE ONTWIKKELINGEN Het Snuffelhonk is cruciaal voor veel ontwikkelingen in Odijk, Bunnik en Werkhoven. Met de inkomsten uit de winkel doet de Stichting Vrienden van het Witte Kerkje te Odijk, de eigenaar van Het Snuffelhonk, mooie dingen. Het onderhoud van het monumentale Witte Kerkje is het hoofddoel. Maar er wordt veel meer gedaan. Zo wordt er een belangrijke bijdrage geleverd aan de renovatie van het dak van de katholieke kerk in Werkhoven. Ook hangen er steeds meer AED's in onze gemeente, mede dankzij de inkomsten uit Het Snuffelhonk.