• Agnes Corbeij

Sloop woonhuis Meent tijdelijk stilgelegd

ODIJK Vorige week is gestart met de sloop van Meent 40, dat is de woning naast de Jumbo in Odijk. Deze wordt bij de winkel getrokken. Martin de Kruijf van de Jumbo Odijk laat weten dat de werkzaamheden deze week helaas al weer zijn stilgelegd. Stedin moet meters van gas en elektra verwijderen, maar die hebben geen tijd.

door Kuun Jenniskens

Martin de Kruijf heeft Stedin wel tijdig gevraagd om deze klus te komen klaren, maar volgens De Kruijf werkt Stedin momenteel met drie maanden vertraging. Voor deze en komende week is de sloop stopgezet, in de hoop dat ze toch snel komen. ,,Ik wacht nu even, zodat medewerkers van Stedin als ze komen, veilig kunnen werken. Anders gaan we toch verder met de sloop en slopen we om de meterkast heen. Dat is op zich geen probleem. Het wordt pas een probleem als Stedin nog niet is geweest op het moment dat we willen gaan bouwen. We hebben een aannemer lopen, dat kost geld, dus we hebben Stedin laten weten dat ze een schadeclaim kunnen verwachten als ze niet snel komen.”

Jumbo is een groot project gestart in het centrum van Odijk. Aan de Singel bouwt het een parkeerterrein met 70 parkeerplaatsen. Verder komen er aanpassingen in de winkelpassage. Daar komt doorgang naar het parkeerterrein. Ook is Meent 40 aangekocht om daar de nieuwe ingang te maken. Dit pand krijgt dezelfde pui als de huidige Jumbo.

Het project kost in totaal 22 tot 26 weken bouwtijd. Martin de Kruijf kan nog geen datum noemen wanneer alle werkzaamheden klaar zijn - dat wordt ergens in het vierde kwartaal van dit jaar.