Sint Nicolaasschool doet mee met vastenactie

ODIJK De Sint Nicolaasschool in Odijk doet dit jaar weer mee met de vastenactie en dit jaar is Oeganda gekozen als campagne land. Afgelopen maandag 8 februari is de actie van start gegaan met de scholentour. Een groep Nederlandse kinderen mét twee Oegandese vrouwen hebben een interactief theaterstuk verzorgd. Hierin werd duidelijk gemaakt hoe het leven in Oeganda is. Twee kinderen zijn hier naar toe geweest en hebben hier een filmpje van gemaakt, waarin het contrast tussen hen en de kinderen in Oeganda goed te zien is.

Verder werd er tijdens de voorstelling veel gedanst en gezongen, alle kinderen van de school werden uitgenodigd om mee te doen.

Als vervolgactie is woensdag 10 februari is de flesseninzameling van start gegaan, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Oeganda. Alle kinderen vragen zoveel mogelijk familieleden, buren en vrienden om een plastic zak te vullen met lege plastic flessen. Op school worden alle flessen verzameld in grote 'bigbags'. Op 8 maart

stopt de actie, de hoop is dat de Sint Nicolaasschool uitpuilt van de lege flessen. Geeft u uw flessen ook aan de kinderen van de Sint Nicolaasschool?