• Sint Maarten vieren in Bunnik.

    Barbarakerk

Sint Maarten vieren in Bunnik

BUNNIK Al jaren lang is het een traditie dat op 11 november, zodra het donker wordt, kinderen met hun lampionnen langs de huizen gaan om vrolijke liedjes te zingen. In ruil daarvoor krijgen ze wat lekkers.

Het activiteitenprogramma rondom Sint Maarten in Bunnik is als volgt: van 15:00 tot 16:00 uur workshop lampion maken, voor alle schoolgaande kinderen. In de parochiezaal in de Barbarakerk. Aanmelden via st.Maarten.Bunnik@gmail.com. Kosten: 2 euro per kind.

Van 17:45 tot 18:15 uur is er een Sint Maarten bijeenkomst voor alle kinderen en ouders uit Bunnik in de Barbarakerk, waar het verhaal van Sint Maarten wordt verteld en de liedjes worden gezongen. Van 19:15 tot 19:45 uur wordt voor kinderen uit de wijk Binnen Bunnik de avond traditiegetrouw afgesloten bij Grondslag.

VERHAAL VAN SINT MAARTEN Wie is Sint Maarten en wat vieren wij eigenlijk die dag? Wil je daar meer over horen, kom dan op 11 november om 17:45 uur naar de Barbarakerk. Het verhaal van Sint Maarten wordt daar verteld en enkele kinderen beelden het uit.

Verder worden er liedjes gezongen, lezen kinderen een toepasselijk gedichtje en is er een gebedje. Bij deze bijeenkomst is iedereen uit Bunnik welkom. De bijeenkomst in de kerk duurt ongeveer 20 minuten.

ZINGEN Vervolgens worden nog enkele Sint Maarten liedjes gezongen, op het plein voor de kerk en gezellig rond een vuurkorf. Daarna gaan de kinderen in hun eigen buurt bij de mensen langs om ze licht te brengen en hen toe te zingen.

LAMPION MAKEN Voor het lampion maken zijn voorbeelden van leuke lampions aanwezig, maar de kinderen kunnen ook een eigen lampion ontwerpen. De workshop is speciaal voor kinderen van de basisscholen. Ze zijn welkom in de grote zaal aan de achterzijde van de St. Barbarakerk, bereikbaar vanaf de parkeerplaats van de kerk. De ingang is naast de overdekte fietsenstalling.

Angelique en Zaklina verzorgen de workshop en willen graag voor voldoende materialen zorgen. Daarom wordt deelnemers van de workshop verzocht zich aan te melden. Deelnemers krijgen een lampionstok, materialen en limonade. Bij de start van de workshop kan contant worden betaald.

LIEDJE EN LEKKERS Voor kinderen uit de wijk Binnen Bunnik wordt de avond om 19:15 uur afgesloten bij de Grondslag. Daar vertelt één van de bewoners een toepasselijk verhaal. Vergeet niet een lichtje te branden bij je voordeur als de kinderen welkom zijn om een liedje te komen zingen en wat lekkers krijgen.

Misschien ziet u als inwoner van Bunnik zondagavond kinderen met lampionnen lopen of hoort u een Sint Maartens liedje. U kunt de kinderen blij maken met wat snoepgoed of een stuk fruit.