• Het bedrijfsgebouw van Sign Top aan de Singel 45 in Odijk

    Kuun Jenniskens

Sign Top wordt gesloopt voor parkeerplaatsen Jumbo

ODIJK Er komt een nieuwe parkeerterrein op Singel 45. Daar wordt een groot bedrijfsgebouw van Sign Top gesloopt, dat al een tijd leeg staat. Jumbo realiseert hier 70 parkeerplaatsen, niet alleen voor de eigen bezoekers, maar ook voor de andere winkeliers op De Meent. Met deze ingreep probeert Jumbo het nijpende tekort aan parkeerplaatsen in het centrum van Odijk op te lossen.

Kuun Jenniskens

DOORGANG PASSAGE Om bij deze parkeerplaatsen te komen komt er een doorgang vanuit de passage. Dat gebeurt via het pand dat voorheen door Outletland werd gehuurd (nummer 32F) en dat nu leeg staat. Het is voor klanten van de Jumbo vanaf hier ongeveer 60 meter lopen naar de supermarkt. Rechts van de doorgang aan de kant van de parkeerplaatsen wordt een stalling gebouwd voor drie rijen winkelwagens. Links van deze doorgang komen fietsenrekken.

VERKEER Volgens de vergunningaanvraag is de Singel, omdat het een rondweg is, goed ingericht om grote hoeveelheden verkeer af te handelen. Beter dan de huidige Meent. Zowel politici als inwoners zetten regelmatig vraagtekens achter de verkeersveiligheid op De Meent. Het parkeerterrein wordt een situatie met één-richtingsverkeer; rechts rijden automobilisten het terrein op, en links er weer af.