Scholen zijn blij met project Betrokken Kinderen

Gerhard Jacobs, directeur van de St Nicolaasschool in Odijk: "Het project Betrokken Kinderen sluit aan bij de doelen die wij als school - en ook de overheid - stellen aan het burgerschapsonderwijs. We doen vaker acties waarbij de kinderen in aanraking komen met de maatschappij in de breedste zin van het woord, maar vaak is dat ook ver weg. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld een project over Brazilië, waar de kinderen leerden over het land en de omstandigheden daar.

Betrokken

Het mooie aan dit project is dat het juist heel dichtbij speelt allemaal. In het eigen dorp, de eigen gemeente. En het is opgezet door betrokken mensen uit de eigen omgeving. We kennen deze mensen goed en weten dat ze goed zijn ingevoerd in de beleefwereld van de kinderen in deze leeftijdsgroep. Daarom hebben we er vertrouwen in dat het een waardevol project is voor ons."

Het project is opgezet en wordt uitgevoerd door Monique van Wielink en Femke Dotman, twee moeders en betrokken inwoners van de gemeente Bunnik. Zij willen de kinderen nog kennis laten maken met maatschappelijke organisaties voordat ze naar de middelbare school gaan. De kinderen gaan op bezoek bij de Moskee in Zeist-West, de EHBO, Vluchtelingenwerk-Samenspraak Bunnik en Education4Kids. De scholen krijgen van de organisatie een lespakketje waarmee ze de kinderen kunnen voorbereiden.

Waardevol

Ook Marjolein de Jongh, directeur van de Delteykschool in Werkhoven, is enthousiast. "Dit is een geweldige kans om kinderen van deze leeftijdsgroep met maatschappelijke projecten in de eigen omgeving in aanraking te laten komen. Als school zouden we dat wel vaker willen doen, maar de organisatie heeft heel veel voeten in de aarde. Zeker als je spreekt over vier zulke verschillende doelgroepen. Die wordt ons nu uit handen genomen en dat is heel waardevol." (AC)