• Er was voldoende ruimte om eens een pirouette te proberen.

  Richard Thoolen
 • Thijs oefent eerst nog even met een stoel.

  Richard Thoolen
 • Even wat eten en drinken en dan snel de baan weer op.

  Richard Thoolen
 • Deze kinderen hadden het erg naar hun zin op het ijs.

  Richard Thoolen
 • Lise en Saar komen zelfs voor tosti's niet van de schaatsbaan af.

  Richard Thoolen
 • Deze jongens hadden plezier in het spelen van ijshockey.

  Richard Thoolen
 • Thijs vindt het ook goed als hij op de stoel zit en mama hem verder duwt,.

  Richard Thoolen
 • Toch maar weer even proberen.

  Richard Thoolen
 • De koek-en-zopie tent zorgde voor een hapje en een drankje.

  Richard Thoolen

Schaatsbaan Werkhoven geopend!

Eigenlijk had een ieder het voor dit jaar al opgegeven, maar tegen de verwachting in kon de schaatsbaan in Werkhoven donderdag toch in gebruik worden genomen.

Het was de afgelopen dagen en nachten wel koud, maar of er voldoende ijsvorming zou zijn was niet helemaal zeker. Het ijs zag er woensdag mooi en stevig uit. maar toen ijsmeester Ruud Pronk het ijs ging testen zakte hij er onverwacht toch doorheen. Gelukkig was het niet diep en hield hij er alleen een paar koude voeten aan over. De nacht van woensdag op donderdag was een koude nacht met temperaturen tot -10 graden. Dat bleek gunstig voor de ijsbaan. Toen ijsmeester Wim Oskam de ijsbaan donderdag ochtend kwam beproeven bleek dat het ijs overal dik genoeg was geworden, behalve het deel waar Ruud Pronk door heen was gezakt. Dat deel werd snel afgezet met kliko bakken en tape. Verder werd de baan vrijgemaakt van sneeuw en bladeren waarna Wim de ijsbaan officieel voor geopend verklaarde.

Het bericht werd via Facebook verspreid en had binnen enkele uren meer dan 1000 likes gekregen. De plaatselijke jeugd was snel ter plekke om te gaan genieten op het ijs. Er werd een veld aangelegd waarop ijshockey gespeeld kon worden. Hier werd door de meer ervaren schaatser gebruik van gemaakt, Er waren ook kinderen voor wie dit de eerste kennismaking met schaatsen betrof. Voorzichtig bewogen zij zich voort achter een plastic stoel totdat zij er wat meer gevoel voor kregen en het helemaal los wilden proberen. Omdat het voor het eerst is sinds vijf jaar dat er hier op natuurijs geschaatst kan worden voelde het voor veel mensen nog wat onwennig. Gevolg was dat menigeen zo nu en dan ten val kwam en aan het eind van de dag met blauwe plekken huiswaarts ging.

Lise en Saar zijn ook naar de ijsbaan gekomen. Zij kunnen het best al goed. Wanneer moeder Sietske ze voor het eten komt halen laten ze weten dat ze liever op de schaatsbaan blijven. Sietske probeert ze nog over te halen maar zelfs voor tosti's komen ze niet van het ijs af. Het is ook fijn om nu zoveel mogelijk van het ijs te genieten, want de verwachting is dat het weer zaterdag zal omslaan en de dooi met de warmer wordende voorjaarszon snel zal inzetten.