• Frits van de Gronde

Samen buiten aan de slag; Natuurwerkdag 4 november

HOUTEN Samen buiten aan de slag, dat kan op 4 november op de Natuurwerkdag. In 2017 organiseert LandschappenNL de Natuurwerkdag voor de 17de keer op bijna 500 locaties door heel Nederland. Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersactie in het groen; zagen, snoeien en meer. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. In de provincie Utrecht coördineert Landschap Erfgoed Utrecht een recordaantal locaties. Op maar liefst 46 locaties kunnen mensen meedoen. De officiële aftrap in de provincie Utrecht is op de grens van de gemeenten Bunnik en Houten.

OFFICIËLE AFTRAP Mirjam Maasdam, gedeputeerde provincie Utrecht, Erika Spil, wethouder gemeente Bunnik en Ivo Brautigam, directeur-bestuurder Landschap Erfgoed Utrecht verrichten de officiële aftrap van de Natuurwerkdag in provincie Utrecht. Dat doen zij op de prachtige locatie aan de Rijsbruggerweg 3 in Bunnik, midden in het agrarische landschap. Met organisatoren Jaap ten Boer, Milieuwerkgroep Houten en Jos van Bentum, eigenaar van de boerderij, gaan zij de sportieve strijd aan. Wie is de snelste zager en zaagt als eerste de wilg door? Na de opening kun je zelf je spierballen laten zien en meehelpen om wilgen te knotten onder begeleiding van de knotgroep van de Milieuwerkgroep Houten. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.natuurwerkdag.nl.

VRIJWILLIGERS Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Samen aan het werk voor leefruimte voor de ringslang, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

SAMEN AAN DE SLAG Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan en zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan.