• Rosina Fabius

    KRC

Rosina Fabius opent seizoen 2018-2019 van Kromme Rijn Concerten

BUNNIK Vorige maand won 'onze' Rosina Fabius de oratoriumprijs van het Internationale Vocalisten Concours in Den Bosch. De sopraan nam het daarbij op tegen maar liefst 400 deelnemers aan voorselecties die over de hele wereld werden gehouden. Op 25 november opent Rosina met het Arto Ensemble het nieuwe seizoen van de Kromme Rijn Concerten met werken van Samuel Barber, Gabriel Fauré en Camille Saint Saëns.

Het pianokwintet van Antonin Dvorak zal dan ook uitgevoerd worden door o.a. Arto Ensemble leden Prunella Pacey, altviool en Guus Fabius, cello

Ook 24 maart betreden jonge gelauwerde muzikanten ons podium. Het Barbican String Quartet, met Amarins Wierdsma op eerste viool won dit jaar het Saint Martin-in-the-Fields Kamermuziek Concours. Zij zullen werken van Joseph Haydn, Johannes Brahms, Anton Webern en Felix Mendelssohn spelen. Amarins won een Fellowship voor de zomers 2018 en 2019 aan Ravinia's Steans Institute, Highland Park, IL in de VS.

Op 20 januari wordt Franz Schubert's geliefde Octet voor strijkers en blazers gespeeld.

Het trio voor viool, hoorn en piano van Johannes Brahms en het Concertino van Leos Janacek wordt op 12 mei uitgevoerd. Hoornist Hans Dullaert, voormalige solo hoornist van het Concertgebouw Orkest en Het Radio Filharmonisch Orkest is in beide concerten van de partij.

Het Jong Talent Concert is dit seizoen op 14 april. De Fancy Fiddlers, strijkers uit de klas van beroemde viool pedagoge Coosje Wijzenbeek, zullen dan voor ons spelen. Veel beroemde violisten, o.a. Janine Jansen en Amarins Wierdsma, zijn in dit ensemble met kamermuziek begonnen.

Op het slot concert van 9 juni is de beroemde sopraan Claron McFaddon te horen. Zij zal werken van Franz Schubert, Edith Hemenway en Gustav Mahler zingen. Ze wordt daarbij ondersteund door pianist Vaughan Schlepp, cellist Mick Stirling en klarinetist Nancy Braithwaite.

Zowel Claron McFaddon, Vaughan Schlepp als Nancy Braithwaite hebben aan Eastman School of Music (VS) gestudeerd.

Een abonnement of losse kaarten zijn te bestellen via www.krommerijnconcerten.nl

Concertkaarten worden verkocht vanaf anderhalf uur voor de aanvang van het concert bij de Witte Huisjes en een half uur voor het concert bij de ingang van de Oude Dorpskerk.