Ronkende naaimachines, tips en inspiratie

Werkhovens naaicafé

Het gaat hier om een gezellige club meiden uit Werkhoven die elkaar helpen, tips geven en die patronen delen. "Sommigen hebben naaiervaring, anderen niet", zegt Caroline. "Het is geen les. Het is de bedoeling dat we elkaar inspireren." Sandra: "Als je aanhaakt, kun je een zetje in je rug krijgen. Onderling werkt het aanstekelijk." Sandra heeft veel ervaring, zij kreeg het met de paplepel ingegoten. Caroline is pas een jaar geleden begonnen. "Maar Caroline is heel creatief in het vermaken van dingen, daar leer ik weer veel van. Van een oude trui van haar man maakte ze iets prachtigs voor haar zoon." Inmiddels zijn er al talloze creaties ontstaan. Deze zijn te bewonderen op de Facebookpagina 'Het Werkhovens Naaicafé'.

"Tot nu toe hielden we de avonden in de huiskamer. Maar de groep werd te groot voor bij ons thuis", zegt Caroline. Vandaar dat ze nu gebruik kunnen maken van lokalen van De Delteykschool.

Zin om een leuk jurkje, tas, of kussen te naaien? Wil je breien, haken en inspiratie opdoen? Sluit je dan aan bij het Werkhovens Naaicafe. Sandra: "Je neemt zelf je naaimachine, patronen en materialen mee. Er is geen docent, we helpen elkaar. Je bent van harte welkom!"

De eerste avond is maandag 5 oktober. Het naaicafé begint om 19.30 uur en duurt tot 22.30 uur. De kosten zijn 5 euro per keer, inclusief drankje/lekkers. Je kunt je aanmelden bij Sandra Jordens of Caroline van der Ark met een mail naar: WerkhovensNaaicafe@Icloud.com . (KJ)