• Kevwe Scott en Erika Spil in de tuin van Rhijnhaeghe, waar in de toekomst een appartementengebouw staat

    Kuun Jenniskens

Rhijnhaeghe; weinig overeenstemming over groen

Kuun Jenniskens

BUNNIK Over de nieuwbouw in Rhijnhaeghe sprak 't Groentje met wethouder Erika Spil (P21) en Kevwe Scott van ontwikkelaar Sustay en Piet Koning als voorzitter van wijkvereniging KrommeRijn.

Wethouder Erika Spil (P21) legt uit hoe de kaders sinds juni zijn aangepast: "In de openbare ruimte zijn beide bomenrijen in takt gebleven. Verder is de hoogte nu op vier bouwlagen gesteld - met een hoogteaccent op de hoek, bij wijze van vijfde bouwlaag."

De wijkvereniging laat weten niet blij te zijn met alleen groen aan het binnenplein. Spil: "Hier maken wij bewust een keuze voor toekomstige bewoners. Zij hebben straks een eigen hofje. We willen dit plan zo Bunniks mogelijk maken en overal in Bunnik zijn grasveldjes met huizen eromheen."

"Er is nogal wat onduidelijkheid over het groen", merkt Kevwe Scott op. "Er gaat namelijk geen groen verloren, er komt juist openbaar groen bij. Nu is het groen rondom Rhijnhaeghe particulier bezit. Straks is de groene binnentuin van 1000 vierkante meter openbaar terrein." Scott gaat zijn best doen om de bomen, die precies staan op de speelplek voor kinderen, te behouden.

In het Bunniks Nieuws van 15 november leest u meer over dit onderwerp.