Recreatiekaart Kromme Rijnstreek

REGIO Vanaf 13 juni is de Recreatiekaart 2016 van de Kromme Rijnstreek verkrijg baar. In de Recreatiekaart is in een landkaart weergegeven een keur aan recreatietips, voorzien van adressen en openingstijden. Daarnaast geeft de kaart informatie over wandelroutes (Klompenpaden), fietsroutes en kanoroutes in de streek en geeft het een overzicht van alle Fietsknooppunten, Rustpunten in de streek. De Recreatiekaart is een initiatief van VVV Kromme Rijnstreek.

GRATIS De Recreatiekaart is gratis verkrijgbaar bij alle VVV informatiebalies, bij de recreatiebedrijven en bij veel horeca bedrijven in de Kromme Rijnstreek. Met de Recreatiekaart hoopt VVV Kromme Rijnstreek een goed zicht te geven op al het leuks en moois dat deze streek te bieden heeft.

KROMME RIJNSTREEK De Kromme Rijnstreek is het buiten van Utrecht. Het omvat de plaatsen Buunik, Odijk, Vechten, Werkhoven, Cothen, Langbroek, Wijk bij Duurstede, Houten, 't Goy, Tull en 't Waal en Schalkwijk en een deel van de gemeente Heuvelrug. Het rivierenlandschap ontmoet hier de Utrechtse Heuvelrug. Landgoederen, uitgestrekte natuur, fruitboomgaarden, de Kromme Rijn, weilanden, cultuurhistorie en de uiterwaarden langs de Lek; je vindt het allemaal op fietsafstand van Utrecht. Dat begint al bij Amelisweerd, Fort bij Vechten en Speelbos Nieuw Wulven. Maar dat is nog maar het begin. Daarachter vind je prachtige wandel- en fietsroutes door landbouw- en natuurgebieden. En ook cultuurhistorie is hier volop; de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Limes (de oude grens van het Romeinse Rijk) doorkruisen de Kromme Rijnstreek. En nog verder vind je de landgoederen in de Langbroekerwetering en het prachtige Wijk bij Duurstede, waar Dorestad zichtbaar wordt.