• Lex van Lieshout

Gert S. moet proces definitief achter de tralies afwachten

WERKHOVEN De Werkhovense agrariër Gert S. moet zijn proces definitief achter slot en grendel afwachten. Dat heeft het Gerechtshof in Arnhem vanochtend besloten.
De rechter in Utrecht besliste eerder al dat S. niet voorlopig vrij komt, maar hij was daar tegen in beroep gegaan. S. wordt verdacht van zeker drie branden in 't Goy, Werkhoven en Cothen. Het onderzoek naar andere branden loopt nog.

Volgens Tim Vis, de advocaat van S., is de verdenking te mager en lijdt het OM aan tunnelvisie. Hij noemt de beslissing van het Hof 'teleurstellend'.
Gert S. en Vis kijken met veel vertrouwen uit naar de inhoudelijke zitting, zegt de advocaat. ,,Ook een nieuw onafhankelijk onderzoeksrapport heeft weer uitgewezen dat betrokkenheid van cliënt bij de brand 'niet geloofwaardig' moet worden genoemd, nu sporen daarvoor ontbreken en het ook niet past bij het geconstateerde brandbeeld."
Die conclusie sluit volledig aan bij de analyse van de verzekeraar, zegt Vis. ,,Die zag daarbij ook aanwijzingen voor betrokkenheid van anderen. Het bewijs voor brandstichting door mijn cliënt moet echt ontoereikend worden geacht. We hopen dat Gert snel zijn kinderen, familie en dierbaren in de armen kan sluiten."

De zaak wordt op 8 januari inhoudelijk behandeld.