• Auto Bildt aan de Provinciale weg heeft al een tijd een bord 'te koop' in de tuin staan

    Kuun Jenniskens

Raad kan instemmen met woonbestemming Auto Bildt

BUNNIK De eigenaren van Auto Bildt aan de Rhijnouwenselaan hebben al een tijdje een bord 'te koop' voor het woonhuis met bedrijfspand in de tuin staan. Ze hebben inmiddels een aspirant-koper die het bedrijfsgebouw wil slopen er twee woningen wil gaan bouwen. Net als het college van B&W, zijn ook de drie raadsfracties van mening, dat dit een goed idee is.

door Kuun Jenniskens

De raad kan akkoord gaan met de kaders die het college aan deze ontwikkeling wil stellen. Deze kaders gaan bijvoorbeeld ook over een goede landschappelijke inpassing. Dit onderwerp gaat als hamerstuk naar de raadsvergadering van 28 maart.

Normaal moet er voor een tweede woning in het buitengebied 1000 vierkante meter aan bedrijfsgebouwen worden gesloopt. Maar zo groot is het bedrijf Auto Bildt niet. Omdat ze het verdwijnen van autohandel op deze plek als een verbetering ziet, wil de gemeente flexibel met deze regel omgaan.

Wethouder Erika Spil (P21) benadrukte dat het college heel blij is dat autohandel op deze beeldbepalende plek - als poort naar Amelisweerd - gaat verdwijnen.

De broers Van der Bildt gaan snel de bestemmingsplanprocedure in werking zetten. Ze verwachten één jaar tijd nodig te hebben om alle plannen rond te hebben. De eigenaren gaan zelf niet bouwen, maar dat doet de aspirant-koper. Het gaat hier om twee zussen die naast elkaar gaan wonen.