• Wout, Thijs en Chris uit groep 7/8 van de Delteykschool in Werkhoven wonnen de Radio Lokaal Bokaal, voor hun mini-radioreportage over voetbalclub Aurora.

  Colijn van Noort
 • Olger van de Vliet won de eerste prijs in de categorie film

  Colijn van Noort
 • Lidwien van Bommel won de eerste prijs in de categorie verhalen

  Colijn van Noort
 • Amina Sahli zorgde voor een kippenvel moment met haar muziek.

  Colijn van Noort
 • Wethouder Erika Spil met de winnaar van de Publieksprijs, Kiki Peek.

  Colijn van Noort

Prjzen voor lokale verhalen

BUNNIK Ringslangen in een achtertuin bij de Niënhof en een mini-radioreportage over voetbalclub Aurora uit Werkhoven. De inzendingen bij de vierde editie van het festival Bunnik over Bunnik waren divers. Zondag was de finale, in het volle auditorium van het Waterliniemuseum werden de winnaars bekend gemaakt.

Mireille de Putter

Vincent Bijlo presenteerde de vijftien beste Bunnikse (beeld)verhalen, die door de makers zelf werden toegelicht. De Kromme Rijn bleek als altijd een onuitputtelijke bron van inspiratie door alle kunstdisciplines heen. Maar ook zorg om verlies van groen en de blik van nieuwkomers - uit Utrecht of Syrië - op ons dorp, waren terugkerende thema's.

DETECTIVE Alles bij elkaar was het een boeiende verzameling (beeld)verhalen. Van filmpjes over Fort bij Vechten, Castellum Fectio en het Waterliniemuseum tot een spannende detective, gesitueerd in het gemeentehuis. De verhalen, foto's en filmpjes werden afgewisseld met muziekoptredens, van de 15-jarige singer-songwriter Amina Sahli en Abram Bow, de liedjesschrijver uit Rhijnauwen.

In elke categorie waren twee prijzen te verdelen. De jury bestond uit Kuun Jenniskens, verslaggever van deze krant (verhalen/gedichten); Victor Lansink van het Utrechts Archief (fotoreportage); Machteld Smits van RTV Utrecht (film); en Yvonne Ploum van MOA (schilderijen). Bovendien jureerde Vincent Bijlo, o.a. radiorecensent bij AD, de nieuwe categorie Radio Lokaal. Deze categorie was een samenwerking met Kunst Centraal. De kersverse wethouder Erika Spil reikte de Publieksprijs uit. Voor haar was dit festival een hele mooie kennismaking met de gemeente.

WINNAARS In de categorie fotografie won Erik de Groot de eerste prijs, met een fotoreportage met de titel 'De Kromme Rijn stroomt met ons mee'. Tweede werd Jeannette Turpijn, met 'Augustusmiddag op de Kromme Rijn'. In de categorie film won Olger van de Vliet, met de film 'Contrast in Bunnik'. De tweede prijs was voor Yvon Hoogendijk, zij maakte een film over Castellum Fectio.

Lidwien van Bommel won met 'IJsvrij' de eerste prijs in de categorie Verhalen. Anne Ruth Webbink kreeg de tweede prijs, met haar verhaal 'A12/A27'. Van de schilderijen vond de jury het doek 'Schijn aan de Kromme Rijn' van Niels Schut het mooist, op de voet gevolgd door 'De duistere kerk', van Ruben van den Ham.

RADIO De nieuwe Radio Lokaal Bokaal ging naar Wout, Thijs en Chris uit groep 7/8 van de Delteykschool in Werkhoven, voor hun mini-radioreportage over voetbalclub Aurora. Bente, Lara, Louise uit groep 7/8 van de Camminghaschool in Bunnik kregen de tweede prijs, voor hun mini-radioreportage over theehuis Rhijnauwen. De Van Ravenswaay-aanmoedigingsprijs voor jongeren ging naar Niels Schut (11 jaar), voor zijn 'Het verhaal van Jip'.

Bunnik over Bunnik wordt georganiseerd door Cultuurplatform Bunnik en is onderdeel van festival Utrecht over Utrecht.