• Maria van der Heijden samen met een aantal Indiase vrouwen op het platteland.

    BDUmedia

Preek van de Leek in Nicolaaskerk in Odijk

ODIJK Preek van de Leek op zondag 20 januari om 19.00 uur over: 'De schoonheid en schittering van vrouwen' Maria van der Heijden, directeur-bestuurder MVO Nederland en mede-oprichter/bestuurder van Stichting Women on Wings, (s)preekt op zondag 20 januari om 19.00 uur in de Nicolaaskerk in Odijk over het verhaal van Sifra en Pua (Excodus 2) anno 2019. Daarmee legt zij een link tussen dit eeuwenoude bijbelverhaal en haar werk voor Stichting Women on Wings die als missie heeft om 1 miljoen banen te creëren voor vrouwen op het platteland in India.

Maria: ,,In de periode van 2007 tot heden hebben wij samen met onze business partners 253.200 extra banen gecreëerd. De impact van een baan gaat verder dan het hebben van een inkomen. Het betekent ook dat 253.200 vrouwen zijn empowered. Immers, we weten dat een vrouw meer eigenwaarde krijgt als ze bijdraagt aan het verbeteren van de financiële situatie van haar gezin. Tevens krijgt ze een betere positie in haar familie. Als gevolg hiervan kunnen 760.000 kinderen betere scholing krijgen dat hen een grotere kans geeft op een betere toekomst en hierdoor hebben uiteindelijk 1.26 miljoen mensen op het Indiase platteland een beter bestaan."

Onderzoeken van de Wereld Bank en Unicef bevestigen de visie van Women on Wings: als vrouwen beschikking hebben over een inkomen besteden zij het geld aan de scholing, voeding en gezondheid van hun kinderen. Vooral meisjes profiteren hiervan. Een jaar extra naar school betekent voor meisjes een hoger inkomen van 10 tot 20 procent, maar ook een leven waarin minder huiselijk geweld plaatsvindt en waarin eigen keuzes gemaakt kunnen worden, o.a. over het aantal kinderen.

De Preek van de Leek is op zondag 20 januari om 19.00 uur in de H. Nicolaaskerk in Odijk. Iedereen is welkom en de entree is vrij. Na afloop is er koffie en thee. Het is een initiatief van het vitalitieitsprogramma van de geloofsgemeenschap H. Nicolaaskerk Odijk. Een programma waarmee door verschillende activiteiten invullingen gegeven wordt aan de kernwaarden Geloof, Verdieping en Verbinding. Voor vragen en/of contact kunt u mailen naar vitaliteit.nicolaaskerk@gmail.com.