• Het hoofdkantoor van de Plinten &Profielen Centrale

    PPC

PPC een van de winnaars bij FD Gazellen Awards

WIJK BIJ DUURSTEDE De Plinten & Profielen Centrale is uitgeroepen tot een van de FD Gazellen 2016. "Dat wij dit samen met al onze klanten en medewerkers voor elkaar hebben gekregen, vinden wij echt fantastisch! Wij zijn er dan ook zeker trots op. Vooral omdat de criteriums de afgelopen jaren steeds strenger zijn geworden. Een omzetgroei van minimaal 20 procent over een periode van drie jaar alleen is niet meer voldoende. Daarnaast moet je ook financieel gezond zijn", aldus de directeur-eigenaars Lisa en Peter Klaassen.

De feestelijke uitreiking van de FD Gazellen Awards voor de regio Oost, waar de Plinten & Profielen Centrale (PPC) onder valt, is op dinsdag 15 november in de Deventer Schouwburg. Naast de prijzen voor alle FD Gazellen, worden in elk van de vier regio's nóg negen prijzen uitgereikt. Een gouden, een zilveren en een bronzen FD Gazellen Award voor de snelste groeiers in de categorie klein (omzet € 100.000 tot € 2 miljoen), middelgroot (omzet € 2 tot € 30 miljoen) en groot (omzet meer dan € 30 miljoen). PPC valt onder de categorie middelgroot. Oprichter Drees Klaassen deed zijn bedrijf vorig jaar over aan zijn kinderen Peter en Lisa. "Prachtig toch om te behoren tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland? En dan ook nog door autonome groei, direct in het eerste jaar na de overname!"

AWARDS  De FD Gazellen Awards zijn prijzen die Het Financiële Dagblad (onderdeel van FD Mediagroep) uitreikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het hoofdcriterium is een omzetgroei van minimaal 20 procent over een periode van drie jaar. De omzetgroei dient ononderbroken te zijn over de periode van drie jaar en in het eerste jaar bedraagt de omzet minimaal € 100.000. Het laatste jaar dient het nettoresultaat positief te zijn en in de voorgaande twee jaar is het bedrijf maximaal één jaar verlieslatend. Daarnaast wordt vereist dat bedrijven financieel gezond zijn. De financiële gezondheid van een bedrijf is afhankelijk van meerdere factoren. Drie belangrijke factoren hierin zijn de verhouding van het eigen vermogen tot het balanstotaal, de verhouding van de schulden tot het eigen vermogen en het werkkapitaal.

PLINTEN & PROFIELEN CENTRALE PPC werd opgericht in 1999 door Drees Klaassen. Het eenmansbedrijf leverde randafwerking aan vloerenleggers en is inmiddels uitgegroeid tot een flexibele totaalleverancier voor parketteurs en andere vloerenspecialisten in heel Nederland en België. In het hoofdkantoor in Wijk bij Duurstede staan alle vloeren, randafwerking en producten voor installatie, afwerking en onderhoud op voorraad. Woninginrichtingsartikelen als raamdecoratie, traprenovatie en houten wandbekleding nemen een steeds belangrijkere plaats in het assortiment in. Het bedrijf telt bijna 100 medewerkers. Zie ook www.plintenenprofielencentrale.nl