• Burgemeester Hans Martijn Ostendorp tijdens de aftrap van de vuurwerkcampagne

    Kuun Jenniskens

Positieve vuurwerkcampagne goed beoordeeld

Kuun Jenniskens

ODIJK De gemeente heeft de vuurwerkcampagne 'Gelukkig nieuwjaar, Bunnik houdt rekening met elkaar', van afgelopen jaarwisseling geëvalueerd. Daaruit blijkt dat de jaarwisseling gemoedelijk is verlopen. In tegenstelling tot andere jaren, hoefde de brandweer binnen de gemeentegrenzen niet uit te rukken. Ook de politie meldt geen noemenswaardige incidenten. Deze campagne wordt een succes gevonden en zal de komende jaren actief aan inwoners worden aangeboden.

 

Het ging hier om een positief ingestoken campagne waarbij inwoners is gevraagd rekening te houden met mens en dier. Naast de campagne in de huis aan huis bladen waren er ook posters en borden beschikbaar gesteld aan inwoners. In aanloop naar de jaarwisseling is ook meer geïnvesteerd in de aanwezigheid van jongerenwerk en de Boa's. Jongeren is duidelijk gemaakt dat er meer werk werd gemaakt van het opsporen van illegaal vuurwerk.

De geschatte schade van afgelopen jaarwisseling betrof 3025 euro. Dit is een duidelijke daling ten opzichte van voorgaande jaren. De helft van het schadebedrag bestaat uit de vernieling van de brievenbussen van de MFA in Werkhoven. De overige kosten zijn voornamelijk schadeposten in de dorpskern Odijk. De burgemeester heeft publiekelijk zijn verontwaardiging over deze schades uitgesproken.