• Kuun Jenniskens

Wat staat er op de raadsagenda?

ODIJK Op donderdag 23 januari is het vergaderavond van de gemeenteraad. Nieuw op de agenda van het Open Huis zijn drie woningen die Heijliggers en Sturkenboom willen bouwen nabij bouwplan Het Burgje. 

door Kuun Jenniskens

OPEN HUIS Om 19:30 uur zijn de kaders aan de orde voor een nieuw plan met drie vrije sector woningen langs de entreeweg vanaf de Burgweg naar buurtschap Het Burgje. Tegelijkertijd wordt in de andere zaal gesproken over een wijziging van de verordening jeugdhulp. Om 20 uur gaat het over de aanleg van zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen, dat 246.00 euro gaat kosten.

RAAD De raadsvergadering begint rond 21:15 uur en kent als hamerpunt de doorontwikkeling van Centrum voor Elkaar. Hierna zal er gedebatteerd worden over wijzigingen in de Algemene Plaatselijke Verordening. De fracties gaan ook spreken over een nieuwe procedure ‘wensen en bedenkingen’. Hiermee geeft de raad zichzelf de mogelijkheid wat te zeggen te hebben over bijvoorbeeld  (gerechtelijke) procedures met verstrekkende gevolgen voor de gemeente. Nu ligt dit geheel bij het college.