• Links burgemeester Albertine van Vliet tijdens een schorsing van de begrotingsraad (12 nov 2019)

    Kuun Jenniskens

Volgende week bekendmaking nieuwe burgemeester

WIJK BIJ DUURSTEDE Tijdens een besloten raadsvergadering op dinsdag 19 november, die om 19:30 uur aanvangt, krijgt de gemeenteraad twee keuzes voorgelegd om tot een nieuwe Wijkse burgemeester te komen. Naar verwachting zal ergens rond 20 uur bekend worden gemaakt op wie de keuze is gevallen. WijksNieuws.nl is erbij en zal u direct op de hoogte brengen.

door Kuun Jenniskens

Sinds het vertrek van burgemeester Tjapko Poppens op 21 mei is een vertrouwenscommissie - bestaande uit fractievoorzitters van de Wijkse gemeenteraad - bezig met zijn opvolging. Dat gebeurt samen met commissaris van de Koning Hans Oosters.

Afgelopen juli werd bekend dat 34 personen op de functie hebben gesolliciteerd, 21 vrouwen en 13 mannen - 16 van hen hebben bestuurservaring in het openbaar bestuur. Het gros van de sollicitanten komt vanuit de VVD (13). De kleur van de andere kandidaten is: CDA (5), D66 (5), GroenLinks (4), PvdA (4), ChristenUnie (1). Daarnaast is een kandidaat lid van twee politieke partijen en een kandidaat is geen lid van een politieke partij.

Ondertussen bewaakt Albertine van Vliet- Kuiper het fort als waarnemend burgemeester. Op 16 december wordt de nieuwe burgemeester geïnstalleerd en neemt de Wijk bij Duurstede afscheid van burgemeester Van Vliet.