• Aiden, Julie en Fleur Olivia

    Caroline van den Ark
  • 50 meter handtekeningen!

    Caroline van den Ark
  • Fleur Olivia (11) werkt de onderzoeksgegevens nader uit

    Caroline van den Ark
  • Roef

Petitie met 139 handtekeningen voor een skatepark in Werkhoven

WERKHOVEN Wat doe je als er in je dorp alleen speeltuinen zijn voor baby’s en kleine kinderen - en je bent zelf ouder dan 7 jaar? Wat doe je als uit een enquête blijkt dat een skatebaan favoriet is? Dan schakel je kinderburgemeester Jette in. Op donderdag 10 oktober om 15:15 uur komt Jette op de Delteykschool de petitie in ontvangst nemen. Dat wordt een hele klus want er staan 139 handtekeningen op en de petitie is wel 50 meter lang!

door Kuun Jenniskens

Joep, Fleur Olivia, Aidan, Julie hebben de petitie bedacht. Ze zijn in de leeftijd van 7 tot 14 jaar en willen graag steppen en een skatebaan. Het dorp is te saai, en om ergens anders te skaten zijn ze heel lang met de bus onderweg. Waar ze nu skaten worden ze weggestuurd.

Ze denken met de petitie bij de kinderburgemeester aan het goede adres te zijn, omdat Jette heeft gezegd dat het belangrijk is dat kinderen meer bewegen. Jette is zelf 10 jaar, dus die zal dit toch als geen ander begrijpen?

Deze Werkhovense kinderen hebben op papier gezet wat hun wensen precies zijn en hoeveel dat ongeveer zal gaan kosten. En ze deden een onderzoek onder de kinderen op school. Ze wilden weten hoeveel uur de kinderen buitenspelen en hoeveel uur ze op een scherm zitten te kijken. De eindconclusie is; hoe ouder de kinderen, hoe meer uur ze achter een beeldscherm zitten. Ze spelen ook nog wel net zo veel uren buiten. Maar ja, ze vinden dat er niet veel te doen is in Werkhoven.

Om hun verhaal kracht bij te zetten maakten de kinderen een vlog voor de kinderburgemeester. Die vind je hierboven.