• Archief BDU media

Happy Hour verboden in Bunnik

ODIJK De nieuwe fractie Bunniks Belang en De Liberalen hebben samen opgetrokken om een artikel in de APV over een verbod op ‘happy hours’ in de Bunnikse horeca te schrappen. Ze vonden het te betuttelend. Maar ze kregen geen meerderheid mee.

door Kuun Jenniskens

Bij een Happy Hour krijg je gedurende een bepaalde periode korting op een drankje in een café. 

Indieners Fred Schenk (Liberalen) en Arie Viskil (Bunniks Belang) vinden het schrappen van een Happy Hour een oplossing voor een probleem dat niet speelt in de gemeente Bunnik. Het komt niet voor in Bunnik, er zijn geen klachten over bekend. Waarom dan een verbod op een Happy Hour toevoegen? Volgens de indieners zouden minder regels de norm moeten zijn.

Deze mening werd niet gedeeld door P21 en het CDA. Koen van Gulik (P21) ziet alcohol als serieus volksgezondheidsprobleem dat moet worden beteugeld. Leny Visser (CDA) merkte op dat haar fractie al eerder het probleem van alcoholgebruik in de raad had aangekaart - wat uiteindelijk leidde tot een alcoholvrije nieuwjaarsreceptie.

Burgemeester Ruud van Bennekom ziet het verbieden van een Happy Hour niet als betuttelend. Voor hem staat het beschermen van de volksgezondheid voorop: ,,Een Happy Hour is er om alcoholconsumptie te verstevigen, met als doel twee voor de prijs van één. Dit is een regel die nodig is ter bescherming van de bevolking - we slaan hier zeker niet in door.”