• Fietsen geparkeerd op station Bunnik

    BDU

Fietsenstalling station Bunnik krijgt circa 200 plekken erbij

BUNNIK Station Bunnik krijgt een grotere fietsenstalling. Prorail heeft berekend dat er 192 plekken bij moeten komen. Daarnaast zijn 96 bestaande plekken aan vervanging toe, en ook dat wordt in 2020 opgepakt.

door Kuun Jenniskens

Voor Bunnik zijn goede fietsparkeervoorzieningen van groot belang omdat het bijdraagt aan station Bunnik als knooppunt; Mijlpaal 42. De gemeente Bunnik wil een goed station hebben in de hoop dat ze dan veel woningen mogen bouwen ten westen van Odijk. 

Het uitbreiden van het fietsparkeren kost in totaal 6 ton, maar Prorail wil hier maar 40 procent van betalen. Bunnik kan helaas het restant van 435.600 euro niet zomaar uit haar zak trekken. Vandaar dat de provincie Utrecht is gevraagd om in te springen - en die wil dit bedrag subsidiëren.

Bij het station staan een aantal oude en soms ook defecte fietsen. Daarover komen klachten binnen bij de gemeente. De vraag is wie deze fietsen moet opruimen? Prorail doet het dagelijkse beheer van de fietsenstalling, zoals het schoonmaken. Maar Prorail mag geen fietsen verwijderen, dat is aan de gemeente.

De gemeente heeft toegezegd om, na de uitbreiding van het aantal plaatsen, periodiek een fietsenactie uit te gaan voeren zodat ongebruikte fietsen worden opgeruimd.