• Kuun Jenniskens

Extra Open Huis over zonnevelden

ODIJK De agendacommissie heeft besloten om op donderdag 27 februari om 19.30 uur extra Open Huis in te lassen. Dit is de derde keer dat een Open Huis wordt gehouden over de twee zonnevelden van 65 hectare tussen Werkhoven en Odijk.

door Kuun Jenniskens

Dit is het gevolg van een amendement van het CDA, dat met steun van De Liberalen en P21, op 12 december werd aangenomen. Met dit amendement creëerde de gemeenteraad ruimte om zelf aan het roer te blijven. Op basis van de ingediende zienswijzen en de afhandeling daarvan, wil de gemeenteraad beslissen of zij 40 hectare zonnevelden gaat toestaan in de Vlowijkerpolder tussen Odijk en Werkhoven. Of dat ze gaat kiezen voor minder hectares. Het CDA en De Liberalen kiezen mogelijk voor een kleiner zonneveld en mogelijk zelfs voor één van de twee projecten. Het gaat om 40 hectare zonnepanelen en daaromheen 25 hectare landschappelijke inpassing.

Op donderdag 5 maart staan beide zonnevelden op de agenda van de raadsvergadering. Die avond is het de bedoeling een definitief besluit te nemen.