• Viachi-ensemble

    MOA

Muziek van de Russische Glinka klinkt op Oud Amelisweerd

BUNNIK Zondag 8 december kunnen bezoekers van Pop-up Museum Oud Amelisweerd genieten van een bijzonder pianoconcert van de Russische Viacheslav Shelepov. De jonge fortepianist brengt een programma met muziek van Mikhail Glinka (1804 - 1857). Viacheslav was winnaar van de Geelvinck Square Piano Award 2015 en eerste prijswinnaar – ex aequo met Naruhiko Kawaguchi – van het MAf / Musica Antiqua Festival Brugge 2016.


MIKHAIL GLINKA Tijdens het concert brengt Shelepov muziek van de Russische componist Mikhail Glinka ten gehore. Glinka is Ruslands zeer geliefde componist, die aan de wieg stond van de Russische Romantiek aan het begin van de 19de eeuw. Glinka was verrukt van de Tischner fortepiano uit 1824, die hij bespeelde in St. Petersburg. Een zelfde type Tischner uit 1828 staat nu in de Vogeltjeskamer van Oud Amelisweerd.


CONCERTENREEKS IN SAMENWERKING MET MUSEUM GEELVINCK In landhuizen, buitenplaatsen en kastelen is altijd gemusiceerd. Zonder enige twijfel hebben bewoners van Oud Amelisweerd in vroeger tijden zelf en samen muziek gemaakt, of de gasten van de familie getrakteerd op muziek. Deze lange traditie wordt nieuw leven ingeblazen met de concertreeks in samenwerking met Museum Geelvinck. Iedere twee weken kunnen bezoekers genieten van een uniek concert in de Vogeltjeskamer van het museum. Kijk op www.popupmoa.nl voor het complete programma.


Concert: Viacheslav Shelepov
Zondag 8 december
Prijs: € 18,- per persoon, Museumkaart € 15,- p.p.
Tickets via Geelvinck Museum, resterende tickets op de dag zelf aan de kassa beschikbaar.
www.popupmoa.nl
info@popupmoa.nl
Pop-up Museum Oud Amelisweerd, Koningslaan 9, 3981 HD Bunnik