Pitchen bij gezellig druk Cultuurcafé

OMD kan antieke bus huren

Tweede werd Anna van Stuivenberg die een pitch deed namens de MOA school. Zij wil een kijkwijzer ontwikkelen voor museumbezoek aan het MOA van (groot)ouders met hun kinderen. Via allerlei inspirerende vragen op de Kijkwijzer raak je samen in gesprek over wat je op de kunstwerken ziet. Zij ontving 350 euro als startbedrag.

Sabrina Reinders werd derde met haar idee van een Cultuurhuiskamer voor moeders en hun kinderen. Ze wil een plek creëren waar ouders en kinderen kunst met (en voor) elkaar kunnen maken, elkaar kunnen ontmoeten en de ervaringen van het (aanstaande) moederschap een plek kunnen geven. Voor haar was er 150 euro om het idee nader uit te werken.

Voorafgaand aan de pitches opende Ria van Eerden, archivaris van het Regionaal Historische Centrum Zuidoost Utrecht, de avond met een presentatie van het centrum in Wijk bij Duurstede. Hierna volgde er een lezing van Yvon Hoogendijk over de Bunnikse kunstschilder Johan de Kruijf. Aan de hand van dia's vertelde ze boeiende details over het leven en werken van deze schilder. En passant schetste ze ook een beeld van de Bunnikse samenleving in de periode 1855 tot 1966. Het werd tegelijkertijd de opening van de expositie, met reproducties die Colijn van Noort vervaardigde van de werken van Johan de Kruijf die inwoners van Bunnik in hun bezit hebben. Deze tentoonstelling is de komende drie maanden in het Dorpshuis van Odijk te bewonderen. (KJ)