• Onder toeziend oog van vrienden en familie van de uitbaters opende burgemeester Ostendorp Paviljoen Buiten.

    Agnes Corbeij
  • Het interieur, grotendeels door Ray en Monique zelf gemaakt.

    Agnes Corbeij
  • Paviljoen Buiten krijgt nieuw leven ingeblazen met een pannenkoekenrestaurant

    Agnes Corbeij

Paviljoen Buiten geopend

ODIJK Het restaurant bij de kanoverhuur in Odijk werd afgelopen vrijdag officieel gedoopt tot Paviljoen Buiten. De opening werd verricht door burgemeester Ostendorp. Sinds afgelopen zomer wordt de plek gehuurd door Monique van Lunteren en Ray Brammerloo. De afgelopen zes jaar wisselde deze plek drie keer van uitbater.

Agnes Corbeij

Eigenaar Paul Kleuver verhuurde jaren kano's op deze plek. Hij zette een aantal jaar geleden een horecagebouw neer. In 2011 trokken Hans en Joris Kuenen erin, met grootse plannen voor een pannenkoeken- en tapasrestaurant en andere recreatieve functies. Het bedrijf - met de naam De Proefvijver - ging binnen twee jaar failliet.

In 2013 nam Broekies Entertainment Group de uitdaging over om hier weer een bruisende plek van te maken. Zij zagen het als verlengstuk van hun andere activiteiten en wilden inzetten op dagrecreatie met respect voor de omgeving en de natuur. Zij noemden de plek Broekies Buiten. Halverwege 2015 zegden zij de huur op, om persoonlijke redenen.

NIEUW LEVEN Sinds deze zomer zijn Monique van Lunteren en Ray Brammerloo aan de slag om nieuw leven te blazen in deze mooie plek, onder de naam Paviljoen Buiten. Ze wonen met hun vier kinderen in Utrecht, maar zijn dagelijks te vinden in Odijk. Monique komt uit Odijk, is er opgegroeid. "Ik heb een hele leuke jeugd gehad hier. Ik zat op de Bongerd. Er woont nog steeds familie. Ik ben heel blij terug te zijn."

Monique heeft veel ervaring in de horeca, net als haar vriend Ray. Monique: "We wilden graag samen iets beginnen. Op onze zoektocht kwamen we deze locatie tegen. Ondanks de verwaarlozing, zagen wij een prachtige plek." De eerste maanden werd ontzettend veel opgeruimd en schoongemaakt.

KINDEREN Het grind op de oprit werd vervangen, het terrein werd kindvriendelijk gemaakt, het groen werd flink onder handen genomen en het restaurant werd gebruiksklaar gemaakt. De meubels maakten Monique en Ray zelf. Voor kinderen zijn mooie ontdekplekjes gemaakt zoals een kano waar kikkers in zitten, met een trappetje er naartoe. Ook is er een kleine speeltuin neergezet.

Monique en Ray wilden eerder aan de slag met de verbouwing van het restaurant, maar de verhuur van kano's liep beter dan verwacht. Monique: "Als we hier bezig waren met opruimen, schoonmaken en snoeien, kwamen steeds mensen langs die kano's wilden huren. Kleine en grote groepen. Natuurlijk kan dat dan. Ook zijn er veel groepen geweest voor de vergaderruimte. Daardoor hebben we besloten de verbouwing uit te stellen tot na het seizoen."

SAMENWERKING Er is al veel samenwerking gezocht met partijen in de regio. "We willen zoveel mogelijk met producten uit de regio werken, zoals het fruit. Ook hebben we contact met het Wellantcollege, met de vraag of hun leerlingen hier willen helpen met het groenonderhoud, bij wijze van stage. Ook hebben we contacten met locaties stroomopwaarts, waar onze kanoërs kunnen opstappen om bij ons te eindigen."