• Paul Heijmerink

    Hans Verhorst

Paul Heijmerink wordt informateur

ODIJK Lijsttrekker Arie Viskil (P21) heeft net tegenover 't Groentje bekend gemaakt dat Paul Heijmerink de informateur wordt. Paul Heijmerink heeft jarenlang voor P21 in de raad gezeten en was meerdere raadsperiodes lijsttrekker en fractievoorzitter. Heijmerink kent de Bunnikse politiek als geen ander, dus Viskil noemt hem de aangewezen persoon.

Kuun Jenniskens

Paul Heijmerink gaat met alle fracties praten. De drie Bunnikse partijen hebben vanochtend overleg gehad. Ze zijn het eens met deze keuze. Viskil: "We hebben ook naar elkaar toe uitgesproken dat we verwachten dat de inhoudelijke koers niet snel significant anders worden, omdat we die al raadsbreed hebben uitgezet. De informateur moet daarom vooral kijken naar de samenwerking en hoe we een zo groot mogelijk draagvlak kunnen creëren."

Ook wordt bekeken of het aantal wethouders zal worden uitgebreid. Deze periode bestond het Bunniks college voor het eerst uit twee wethouders en dat gaf een instabiele situatie toen 1 van deze wethouders aftrad; daarmee werd het college demissionair. Mogelijk gaat P21 met twee wethouders in het nieuwe college plaatsnemen, en komt er 1 wethouder namens een andere partij bij.

Het gaat nog om voorlopige uitslagen. Morgen wordt bekend of er restzetels te verdelen zijn en of dat mogelijk nog een verschuiving gaat geven.