• De Echte Bakker

Paasbrood Bakkerij Vonk bekroond met 4 sterren

'Zeer goede beoordeling bij keuring Echte Bakkersgilde'

BUNNIK Bakkerij Vonk, De Echte Bakker met een winkel in Bunnik heeft een prachtig resultaat behaald bij de landelijke Paasbrodencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Zijn brood werd als 'zeer goed' beoordeeld en kreeg de bijbehorende vier sterren. Op 0.1 punt na zat bakker Vonk in de landelijke finale.


KEURING Alle Echte Bakkers van Nederland konden gedurende twee weken hun paasbrood insturen en deelnemen aan de competitie. De keuringen werden uitgevoerd door Paul Thomas, Baktechnisch Adviseur van GildePartner Puratos en Hiljo Hillebrand, Meester Boulanger en werkzaam bij GildePartner Royal Steensma. Zij beoordeelden alle inzendingen op tien onderdelen waaronder kleur, volume, structuur en natuurlijk smaak. Ze constateerden dat de smaak van de spijs, de verdeling van de krenten en rozijnen en de kleur van de korst erg mooi zijn en dat het paasbrood van Bakkerij Vonk een topproduct is dat deze vier sterren meer dan verdient.


PRECISIEWERKJE Een paasbrood is van oudsher een rijk gevuld brood. In het katholieke geloof valt Pasen na vastentijd. Na deze sobere tijd wordt er feestelijk gebakken met veel ingrediënten zoals spijs, krenten en rozijnen, noten, sucade en sinaasappelsnippers. Het maken van het perfecte paasbrood is een precisiewerkje. Het deeg moet precies de goede temperatuur hebben, de krenten en rozijnen mogen niet te zacht zijn en de roomboteramandelspijs moet smeuïg zijn en lekker smaken. Daarmee geeft Bakkerij Vonk zijn eigen signatuur mee aan dit product. Door toevoeging van een klein beetje amaretto krijgt de spijs de specifieke lekkere smaak die alleen bij Bakkerij Vonk te krijgen is.


ZELF PROEVEN Bakkerij Vonk is aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. Dit Gilde heeft productkwaliteit hoog in het vaandel staan en naast de verplichte periodieke productkeuringen organiseert het Gilde extra productcompetities. Het doel is de kwaliteit van verschillende specialiteiten waaronder de paasbroden, nog verder te verhogen. Echte Bakkers sturen hun producten in en ontvangen tips om verbeteringen te behalen.

Hoe leuk het ook is om een goede beoordeling te ontvangen, uiteindelijk gaat het er toch om wat de klanten ervan vinden. Bakkerij Vonk nodigt daarom iedereen uit om het bekroonde paasbrood in de winkel te komen proeven.