• De gezonde traktatiecup

    Mieke Hansen-Hilhorst

Win jij de gezonde traktatiecup?

Vanaf het komende schooljaar kunnen alle kinderen (en ouders) uit de gemeente Bunnik meedoen aan de gezonde traktatie cup, een nieuw initiatief van Bunnik Beweegt. Kinderen die gaan trakteren op school en/of op de kinderopvang mogen een foto van hun gezonde traktatie opsturen naar Bunnik Beweegt. Alle originele traktaties zullen op de website worden geplaatst. De leukste inzending wint aan het einde van het schooljaar de gezonde traktatiecup!

Mieke Hansen-Hilhorst

Gezonde leefstijl De afgelopen jaren is het aantal mensen met overgewicht behoorlijk gestegen. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat we leven in een omgeving waarin de verleiding steeds groter wordt voor de ongezonde keuze. Eén van de gevolgen is dat we steeds minder bewegen. Zo zien we bijvoorbeeld dat er sinds de digitalisering steeds minder kinderen regelmatig buiten spelen.

Heel Bunnik in Beweging Met de aanpak "Heel Bunnik in Beweging" proberen de buurtsportcoaches een omgeving voor jong en oud te creëren waarin het makkelijker wordt om de gezonde keuze te maken. Buurtsportcoach Mieke: "Iedereen heeft recht op een leefstijl waarbij hij/zij zich prettig voelt. We willen dan ook absoluut niet belerend overkomen, maar we kunnen wel op een positieve manier ons steentje bijdragen".

Scholen en kinderopvang Buurtsportcoach Gaby: "We werken onder andere veel samen met de scholen, verenigingen en de kinderopvang. We brengen ze letterlijk en figuurlijk in beweging. Zo zijn er bijvoorbeeld het komende schooljaar nog meer sportverenigingen die clinics komen geven op de scholen". De Gezonde traktatie cup is een spontaan initiatief waarbij we via de scholen en kinderopvang de ouders en kinderen willen uitdagen iets leuks origineels te trakteren. Gaby: "Iedereen die wil mag mee doen!".

Bedrijfsleven verbinden aan de gezonde leefstijl Bunnik Beweegt is nog op zoek naar leuke bedrijven uit de omgeving Bunnik die bijvoorbeeld de gezonde traktatie cup wil 'adopteren'. Buurtsportcoach Jesper: "We doen veel leuke projecten binnen de gemeente. We willen graag de samenwerking met het bedrijfsleven zoeken om projecten gezamenlijk op te pakken. Zo heeft Groendiensten Reinaerde het moestuinproject bij 6 verschillende kinderdagverblijven ondersteund door gratis compost te leveren. Een klein steuntje in de rug, met grote impact".

Meedoen Ouders en kinderen kunnen een foto van hun gezonde traktatie mailen naar: info@bunnikbeweegt.nl. Bij toestemming word er een foto van de traktatie geplaatst op www.bunnikbeweegt.nl. Aan het einde van het jaar zal de cup uitgereikt worden aan de origineelste en gezondste traktatie!

Wil jij sportadvies? Dan kun je hiervoor ook bij de buurtsportcoaches terecht. Neem contact op met de buurtsportcoaches voor meer info.