• Enbiun Sven Berg
  • Maandag waren de werkzaamheden bij Vroeg nog in volle gang

    Kuun Jenniskens
  • De N411 scheert rakelings langs Vroeg

    Kuun Jenniskens

Restaurant Vroeg zaterdag 9 november weer open

BUNNIK Na de trieste brand van 12 mei is restaurant Vroeg weer zo ver om de deuren te openen. Het interieur heeft een aanpassing gekregen, en het aantal parkeerplaatsen is uitgebreid.

door Kuun Jenniskens

Na de felle uitslaande brand is de keuken van het restaurant een aantal maanden onderhevig geweest aan onderzoek van onder andere de verzekering, zo zegt bedrijfsleider Harold Wennink. De oorzaak moest worden achterhaald. ,,Er is kortsluiting geweest in het plafond boven de keuken, daar is een zoldertje. Maar de oorzaak van de kortsluiting, of dat bijvoorbeeld een muis is geweest, heeft men niet kunnen achterhalen.” De keuken was zodoende lange tijd dicht, maar Wennink heeft die tijd goed benut: ,,We hebben in die periode kunnen werken aan nieuwe plannen voor het restaurant.”

Volgens Wennink maakt het personeel die de brand heeft meegemaakt, het op dit moment goed. ,,We hebben samen de schouders eronder gezet en iedereen meegenomen en uitgedaagd om een Vroeg 2.0 neer te zetten.” Alle mensen zijn in dienst gebleven en hebben trainingen kunnen volgen. De bakkers hebben bijvoorbeeld een cursus gevolgd voor het maken van tartelettes, één van de chefs heeft meegelopen met een ambachtelijke slager en meerdere medewerkers zijn aan de slag gegaan op een wijngaard en hebben een wijncertificaat behaald.

Ook heeft personeel de handen uit de mouwen gestoken bij de verbouwing - zoals bij het schilderwerk. Deze zomer is Vroeg op de zaterdagmarkt op het Vredenburg in Utrecht gaan staan, dat was al langer een wens en die kon nu in praktijk worden gebracht.

Inmiddels zijn er flinke werkzaamheden aan de N411. Op zich komt het goed uit dat Vroeg nu gesloten is, anders hadden klanten daar wel last van gehad. 

De weg N411 heeft een bocht gekregen en scheert daardoor rakelings langs restaurant Vroeg, maar volgens Wennink is hier in het restaurant niks van te merken. ,,Dat is wel het geval in een klein vergaderzaaltje aan de voorkant, daar schijnen de koplampen naar binnen.

Het aantal parkeerplaatsen is uitgebreid van 35 naar 120 plaatsen, en omdat de parking is verplaatst is er ruimte ontstaan voor een groener terras. Aan het interieur en de winkel is het een en ander veranderd. ,,Maar niet aan onze formule”, zo zegt Wennink, ,,onze basis is nog steeds werken met lokale producten en alles zelf en vers maken.”